Gündem:
ADANA MERKEZLİ CEMAAT OPERASYONU: '28 GÖZALTI'

ADANA MERKEZLİ CEMAAT OPERASYONU: '28 GÖZALTI'

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik 30 adrese eş zamanlı şafak operasyonu düzenledi, 28 kişi gözaltına alındı.

Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında Adana Büyükşehir Belediye Meclisi kararı olmadan yapılan yardımlar ve Kanuni Vakıf Üniversitesi'ne usulsüz arazi tahsis edildiği iddiasıyla başlatılan savcılık soruşturması tamamlandı. Şafak vakti Adana merkezli Antalya ve Mersin'de, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 30 adrese operasyon yaptı.

Adana'da evlerde yapılan aramaların ardından aralarında Adana eski Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Büyükşehir Belediyesi eski İmar Dairesi Başkanı Hasan Uzun, Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, Adana Ticaret Borsası eski Başkanı Muammer Çalışkan, işadamı Mustafa Vural, Mustafa Demir, Bekir Kadı, Öner Mersinligil'in de bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

Adreslerinde bulunamayan Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter Vekili Ferat Yüksel ile Adana eski İl İmamı Ömer Ekinci'nin yurt dışında olduğu belirlendi.

Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku