Gündem:
ADAYLIK ÜCRETLERİ AÇIKLANDI

ADAYLIK ÜCRETLERİ AÇIKLANDI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, bugün gerçekleştirilen toplantılar hakkında bilgilendirmede bulundu.

YSK Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci dönem milletvekili seçimlerine ilişkin YSK binasında açıklamada bulundu. Yener, YSK’nın toplantı gündemine ilişkin, "Kurulumuz bugünkü toplantısında, siyasi partilerce aday gösterilecek cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin ilke ve esasları belirlemiştir. Ayrıca, seçmenlerce aday gösterilecek cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin ilke ve esaslar belirlenmiştir. Seçimlere katılma yeterliliğine sahip olan siyasi partilerin ittifak yapmalarına ilişkin ilke ve esaslar belirlenmiş, ayrıca, cumhurbaşkanı adaylarının ve siyasi partilerin, propaganda usul ve esaslarına ilişkin çalışmalar tamamlanmıştır" dedi.

Yener’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Bu yapılan çalışmalar neticesinde bağımsız milletvekili adayı olmak isteyenlerin, yasanın öngördüğü miktarın 55 bin 598 TL olduğu tespit edilmiştir. Seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyen cumhurbaşkanı adaylarının ise yatırması gereken miktarın 555 bin 980 TL olduğu belirlenmiştir. Bu belirlemeler siyasi partiler kanununun, milletvekili seçimine dayalı kanunun ve cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin kanunun belirlediği esaslar çerçevesinde yapılmıştır."

Yener, ayrıca görme engelli vatandaşların oy kullanmasını kolaylaştıracak yasal düzenlemenin nasıl yapılması gerektiğine ilişkin ilke ve esasların tespit çalışmalarına başlandığını söyledi.
 



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku