Gündem:
AFGANİSTAN'DA 3 TÜRK MÜHENDİS ÖLDÜRÜLDÜ
Afganistan’da 3 Türk mühendis öldürüldü. Bir kişi yaralı...

Afganistan'da EMTA isimli Türk inşaat şirketinde çalışan personeli taşıyan minibüse intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda üç Türk mühendis hayatını kaybetti.

Ülkenin doğusundaki Nangarhar vilayetinde yerel saatle 07.15'te düzenlenen saldırının, yapımına yeni başlanan bir polis merkezi inşaatı yakınlarında gerçekleştirildiği açıklandı.

Anadolu Ajansı'na konuşan valilik sözcüsü Ahmadziya Abduzey, saldırıya uğrayan mühendis ve işçilerin Behsud bölgesindeki inşaatta çalıştığını belirtti.

İntihar saldırganın motosikletli olduğunu söyleyen Abdülzay, üç mühendisin yaşamını yitirdiği saldırıda bir mühendisin de yaralandığını ifade etti.

Polis, bölgedeki bir emniyet binası yakınlarında gerçekleştirilen saldırıda yaralananlar arasında bir Afgan çocuğun da bulunduğunu açıkladı.

Hürriyet'e konuşan Türk Dışişleri Bakanlığı yetkileri, saldırıda hayatını kaybeden mühendislerin cenazelerinin şu dakikalarda Kabil'e nakledildiğini belirtti. Cenazelerin Türkiye'ye getirilmeleri için askeri uçak hazırlıkları yapıldığı öğrenildi.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku