Gündem:
AHMET TÜRK'ten IŞİD'le MÜCADELE ÇAĞRISI
AHMET TÜRK'ten IŞİD'le MÜCADELE ÇAĞRISI

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine sınır olan Kobani’yi güney, batı ve doğu’dan çeviren İŞİD, tank, top, havan gibi ağır silahlarla saldırılarını sürdürüyor. IŞİD’in Kobani’yi ele geçirmesiyle Suriye’nin Kuzeyini (Rojava) hedefleyeceği ve bu durumun Kürtlerin geleceğini tehdit edeceği nedeniyle Kobani için seferberlik çağrısı yapıldı. 

BDP Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, KDP ve tüm Kürt örgütlerini ideolojik, siyasal farklılıkları bir yana bırakarak Kobani'ye destek olmaya çağırarak, “Genç olsaydım Kobani’ye giderek halkımın saflarında IŞİD çetelerine karşı savaşırdım” dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) de yaşanan son gelişmeler nedeniyle DTK Daimi Meclisi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve siyasi partilerin katılımı ile olağanüstü bir toplantı düzenlendi. KCK ise yaptığı açıklamada, IŞİD’in saldırısıyla Rojava’daki Kürtlerin tasfiye edilmeye çalışıldığı belirtilerek, herkesi Kobani’de direnişe çağırdı.

BDP ve HDP seçilmişlerinin öncülüğünde IŞİD’in Kobani kentine yönelik saldırılarını kınamak ve YPG’ye destek vermek amacıyla Suruç ilçesi sınırında eylem yapıldı. Eylem alanında “Kobani halkımızın kahramanca direnişini selamlıyoruz" pankartı asıldı.
Kobani Kantonu Başbakanı Enver Muslim telefon ile katıldığı görüşmede “Kobanê'nin direnişi devam edecek. Ve mutlaka zafere ulaşacağız bundan kimsenin kaygısı olmasın. Yaşasın halkların kardeşliği, kahrolsun o karanlık ve cani güçler” dedi. 

Suruç ilçesi sınırında Kobani’ye destek eylemleri sürüyor.

HASİP KAPLAN'DAN HÜKÜMETE ÇAĞRI

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, IŞİD'in, çok kritik bir noktada, Suruç'un karşısında olan Kobani'ye saldırılarının devam ettiğini söyledi. Kaplan, "Hükümeti, IŞİD çetelerine karşı açıkça tavır koymaya ve bu saldırganlık karşısında caydırıcı tavır almaya davet ediyorum" dedi. 

Türkiye sınırında bu kadar ciddi bir olay yaşanırken, kükümet ve medyanın bu konuda duyarlı olmadığını, olasılıklar konusundaki tehlikeyi görmediğini iddia eden Kaplan, "Karanlık ve cani güçlerin desteklediği, kafa kesenlere, ciğer söküp yiyenlere, vahşetin her türlüsünü sergileyenlere karşı, müslümanım diyenlerin daha çok sesini çıkarması gerekiyor. Eğer bu konuda hassasiyeti olan insanlar, yöneticiler, çok etkili monşerler susuyorsa, bu suskunluğun arkasında mahçup gizli bir ortaklığın ruh hali yatıyorsa, bu tehlike ilk başta kendilerini vuracaktır" diye konuştu. Kaplan, Habur'da ticaretin büyük ölçüde gerilediğini, bu sıkıntının Türkiye'nin ekonomisini sarsacağını savunarak, şunları söyledi: 

"AKP'nin ilk 10 yılda övündüğü ekonominin dibe vuracağı büyük bir tehlike ile karşı karşıyayız. Hükümeti, IŞİD çetelerine karşı açıkça tavır koymaya ve bu saldırganlık karşısında caydırıcı tavır almaya davet ediyorum. Eğer çözüm süreci ise Ortadoğu'da birlikte yaşamaksa, bugün susma günü değildir. Başbakan, bu konuda derhal açıklama yapmalıdır. Kürtlere yapılan bu saldırılar karşısında, en acil sağlık malzemesi ve çocuk mamalarına kadar konulan ambargo çözüm sürecine hizmet etmiyor, bunun kaldırılması lazım. İnsani yardımların sınır kapılarında tutulmaması lazım. IŞİD'e kapıları açanların Kürtlere kapıları neden kapattığını açıklaması lazım. Oradaki yangın eğer söndürülmezse bu bizi de vurur." 


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku