Gündem:
AKŞENER'den TAM DESTEK

AKŞENER’den TAM DESTEK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)  Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davetlisi olarak İstanbul'da bir dizi incelemede bulundu.

Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte önce Dudullu Metro Hattı'nın Kayışdağı durağı ve depo sahasını gezerek bilgi aldı.

Hat hakkında bilgi veren İmamoğlu, hattın 3 sistemle buluşup denize ineceğini belirterek “Yukarıdaki nüfusu Marmara ile buluşturup, deniz yolları ile İstanbul'un başka noktalarına geçişisin sağlamış olacağız. Deniz yollarının kullanımına ciddi anlamda katkı sunacak” dedi. Önceki dönem kaynak bulunmadan projeye başlandığı için inşaatın 1.5 yıl durduğunu belirten İmamoğlu maliyet ve zaman kaybı yaşandığını vurguladı.  İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Pelin Alpkökin de “Yönetime geldiğimizden beri bizi en çok üzen projeydi. Çünkü proje 1.6 milyar TL'lik kredisini kullanmış ve yüzde 60 mertebesinde durmuştu. Hızlıca hareketlendirmek için yatırım programına aldık. Öz kaynaklarımızdan fonlamaya başladık” dedi.

“GÜNDEMİMİZ İBB”

Akşener gazetecilerin gündeme ilişkin soru sormak istemesi üzerine İBB  Başkanlığı'nın İstanbul'a dair yaptığı projeler, hizmetler hakkında bilgi sahibi olmak için İBB Başkanı'nın davetiyle geldiklerini, gündemlerinin İBB olduğunu söyledi. Akşener “Mutlaka gündelik siyasi pek çok sorunuz vardır. Ama bu gördüğümüz, göreceğimiz hizmetlerin gölgelenmesine sebep olur. Onun için proje dışı bir şey konuşmayacağım. Yani vatandaşımızın ilgisinin bilgisinin olması gereken alanlar buraları” dedi.

“DÜĞME YANLIŞ İLİKLENDİ”

Akşener, gazetecilerin TESK Başkanı Bendevi Palandöken'in  “bayramdan 2 gün önce esnafı açalım zor durumdalar” çağrısı ve CHP Genel Başkanı'nın bu çağrıya verdiği desteğe ilişkin sorusu üzerine kısa bir değerlendirme yaptı.

Akşener “Aynı fikirdeyim. Esnaf konusu çok başından beri yanlış yönetildi. Metro istasyonları ile ilgili konuşurken 1.5 milyar TL para harcanmış, ondan sonra bir 1.5 yıl durmuş. Gömmüşsün parayı kardeşim, yürü ondan sonra üzerinde. Öncelik sıralamaları farklı, bu nedenle de esnafı diyelim ki kapattınız başından beri söylediğimiz bir şey var; geliri olmayan ailelere kişi başına 500 lira verin, harcasınlar acil ihtiyaçlarını karşılasınlar. Esnafa özellikle devletin vakıfların kiracısı olanların kiralarını kaldırın, stopajlarını sıfırlayın, adam başı çalıştırdıkları insan başı 10 bin lira bir yıl ödemesiz, faizsiz kredi verin hareketlensin dedik. Bunlar kös dinlenildi gelinen nokta budur. Bendevi Palandöken bu işi en iyi bilenlerinden birisi. Başkanın önerisine bizim siyasilerin destek olması düşer.  Ama çok başından bu düğme yanlış iliklendi.”

İNCELEME DÖNÜŞÜNDE TARTIŞMA ÇIKTI

Meral Akşener ve Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Kurbağalıdere’de incelemelerde bulunduktan sonra araçlarına binerek Kurbağalıdere’nin yanında bulunan yürüyüş yoluna geçti. Bu sırada trafik polisi ve zabıta ekipleri konvoyun bir kısmının geçmesinin ardında yolu kapattı.

İYİ Parti Milletvekili İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun araçları ise dışarıda kaldı. Nuhoğlu’nun korumaları araçtan inerek, duruma itiraz etti. Bir süre devam eden tartışmanın ardından polis ve zabıta dubaları açarak Hayrettin Nuhoğlu’nun aracına yol verdi.
Nuhoğlu aracın camını açarak “Yanlış yapıyorsunuz, kim talimat verdiyse onunla görüşeceğiz de” dedi.

RAMBO OKAN’DAN ŞİKAYET 

Meral Akşener ve İmamoğlu’nun incelemeleri sırasında, Rambo Okan lakaplı Fenerbahçe taraftarı Okan Güler yanlarına gelerek, “Başkanım bizi şampiyon yapmamak için uğraşıyorlar” dedi.  Ekrem İmamoğlu da Rambo Okan’a “Her şey bu akşam güzel olacak inşallah” diye yanıt verdi. Akşener ve İmamoğlu daha sonra incelemelere devam etti.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku