Gündem:
ALEVİLER ALANLARA ÇIKIYOR
ALEVİLER ALANLARA ÇIKIYOR

Son dönemde Alevilere yönelik artan baskı ve ölümlere karşı Aleviler "Yeter Artık" diyor.

Yönhaber'in bildirdiğine göre Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi, Alevi Kültür Dernekleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Vakıflar Federasyonu, Alevi Dernekler Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu meydanlara çıkmaya hazırlanıyor. 

Alevi kurumları yaptıkları yazılı açıklamada son dönemde Alevilere ve cemevlerine yönelik saldırılara dikkat çekerek, tüm kamuoyunun saldırılar karşısında sessiz kalmamasını istedi. 

Aleviler yaptıkları açıklamada şunları söyledi: 

"Meydanlara çıkıyoruz! Devlet terörüne yeter artık! Adaletsizliğe ve vicdansızlığa yeter artık! Gençlerin öldürülmesine yeter artık!, Cemevlerimize saldırılara Yeter Artık!, Ölümler üzüerindeki ayrımcılığa yeter artık!

Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah cömert, Ethem Sarısülük, Medeni Yıldırım, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Hasan ferit Gedik, Mehmet İstif, Berkin Elvan... Yetmedi! Perşembe günü de Okmeydanı Cemevi içinde polis kurşunu ile Uğur Kurt canımız öldürüldü! Alevi düşmanlığı, ayrımcılık ve nefret söylemi il saldırılar cemevlerimize kadar uzandı!

Bu adaletsizliğe, vizcadansızlığa karşı "YETER ARTIK" diyen Alevi kurumları olarak 25 Mayıs 2014 Pazar günü saat 13.00'de bütün Türkiye'de meydanlara çıkıyoruz!

Demorkasi ve adalet isteyen bütün kişi ve kuruluşları birlikte olmaya, sesimize ses katmaya, devlet terörüne karşı çıkmaya davet ediyoruz! " 

25 Mayıs Pazar Günü saat 13.00'te

İstanbul:Şişli Meydanı
Ankara: Kızılay Meydanı
İzmir: Basmane Meydanı ve diğer bütün kentlerde 

27 Mayıs 2014 Salı Günü ise 

Alevi örgütleri olarak 'Devlet terörüne ve Alevilere yapılan saldırılara karşı" Meclis önünde olacak.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku