Gündem:
ALEVİLERDEN MEHMET GÖRMEZ'e ÇOK SERT YANIT
ALEVİLERDEN MEHMET GÖRMEZ'e ÇOK SERT YANIT

Britanya Alevi Federasyonu, Mehmet Görmez'in Al Jazeera’nin sorularına Aleviler ile ilgili verdiği yanıtlara sert tepki gösterdi.
"ALEVİLER BU YORUMLARA KIZACAK" BAŞLIKLI HABERİMİZİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Britanya Alevi Federasyonu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Al Jazeera’nin sorularına Aleviler ile ilgili verdiği yanıtlara sert tepki gösterdi. 

Britanya Alevi Federasyonu, "Diyanet İşleri Başkanı’na Göre Aleviler ve Alevilik diye birşey yok" başlığıyla bir basın açıklaması yayınladı.

İŞTE BRİTANYA ALEVİ FEDERASYONU'NUN GÖRMEZ'E SERT TEPKİ GÖSTERDİĞİ O AÇIKLAMA;

Geçtiğimiz günlerde Al Jazeera’nin sorularını yanıtlayan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Alevilik ve Aleviler hakkında sorulan sorulara da ‘haramla’ beslenen Diyanet İşleri Başkanlığına yakışır cevaplar vermiş.

M.Görmez Aleviliğin diyanet tarafından tanımlanmaması gerektiğini söylemesine rağmen ‘Alevilik bir din değildir, islam içindedir, Cemevi ibadethane değil, Allah’ın adı zikredilen yerdir’ gibi küstah ve hegemonik cümleler kurmuş.

Bu cümlelerden de anlıyoruz ki DİB Görmez halen Aleviliğin ve Alevilerin varlığını inkar etmekte, ibadethanemizi kendisine göre itibarsızlastırarak tarif etmekte ve Aleviliği mezhep bile olamayan, ne olduğu bilinmeyen bir anlayış gibi tanımlamaktadır.

DİB Görmez’e tavsiyemiz bu kadar zorlama cevaplar yerine Alevilik diye birşey yok desin kurtulsun! Ya da sonsuza kadar sussun.

Aleviliğin ne olduğu ve Alevilerin ibadethanesinin neresi olduğu konusuna gelince Alevilik sonsuz geçmişten gelen ‘kamil insan’ yetiştirme ‘YOL’udur.  İbadeti Cem’dir. Cem, gülbank, semah, lokma, deyiş, zakir, Dede, Talip, adalet, eşitlik, paylaşım, saygı, sevgi, insan okuma ve sanat’tır.  İbadethanesi Cemevi’dir. Cemevi, birlik, beraberlik, eşitlik, paylaşım, özgürlük’tür. Alevilerin Hedefi ise ‘Rıza Şehri’dir. Bizi mezhep ya da başka dinlerle tanımlayanlara yüzyıllar önce verdiğimiz cevap aynen budur.

SORMA MEZHEBİMİZİ

Sorma be birader mezhebimizi
Biz mezhep bilmeyiz yolumuz vardır
Çağırma meclis-i riyaya bizi
Biz şerbet bilmeyiz dolumuz vardır

Biz müftü bilmeyiz fetva bilmeyiz
Kıl ü kal bilmeyiz ifta bilmeyiz
Hakikat bağında hata bilmeyiz
Şah-ı Merdan gibi ulumuz vardır

Bizlerden bekleme zühd ü ibadet
Tutmuşuz evvelden rah-ı selamet
Tevalla olmaktır bize alamet
Sanma ki sağımız solumuz vardır

Ey zahit surete tapma hakkı bul
Şah-ı velayete olmuşuz hep kul
Hakikat şehrinden geçer bize yol
Başka şey bilmeyiz Ali'miz vardır

Nesimi esrarı faş etme sakın
Ne bilsin ham ervah likasın hakkın
Hakk'ı bilmeyene Hak olmaz yakın
Bizim Hak katında elimiz vardır

Nesimi


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku