Gündem:
ALLAH TÜRK YÖNETİMİNİ AKILDAN YOKSUN BIRAKARAK CEZALANDIRMAYA KARAR VERDİ..!
ALLAH TÜRK YÖNETİMİNİ AKILDAN YOKSUN BIRAKARAK CEZALANDIRMAYA KARAR VERDİ..!

Rusya lideri Putin, Federal Meclis üyelerine hitap etti. Terörle ortak mücadeleye vurgu yapan Putin, "Uçağımızı neden düşürdüklerini Allah bilir" deyip, Türkiye'nin pişman olacağını ve yaptırımların domatesle sınırlı kalmayacağını söyledi. Putin, 'iyi ve çalışkan' Türk halkını Türk yönetimiyle aynı kefeye koymadıklarını da sözlerine ekledi.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin Sarayı’nın Georgiyevskiy Salonu’nda Rusya parlamentosunun alt ve üst kanatları olan Federasyon Konseyi ile Duma’dan yaklaşık bin vekile hitap etti. Putin’in hitabını 500’ün üzerinde yerli ve yabancı basın mensubu takip etti.

Haber sitesi 'https://tr.sputniknews.com/' gelişmeleri dakika dakika şöyle aktardı;

12.01 Rusya ulusal marşının okunmasıyla Putin'in konuşması sona erdi.

'BİRBİRİMİZDEN AYRILIRSAK BİZİ YOK EDERLER'

12.00 — Birbirimizden ayrılırsak bizi yok ederler. Gücümüz birliğimizde, ordumuzda ve aile birliğimizde. Birlikte mutlaka başarılı olacağız.

11.58 — Kırım’ın Rusya'yla birleşmesi, uluslararası teröre güçlü bir yanıttı.

11.57 — Petrol fiyatlarının yükselmesini beklememeli, ekonomimizin yapısını değiştirmeliyiz. Böylece güvenlik ve sosyal kalkınma alanında pek çok sorunu çözmüş oluruz.

11.55 Putin, Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) üyesi ülkelere, Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ve Güney Doğu Asya Ülkeleri İşbirliği Örgütü (ASEAN) üyeleriyle ortak ekonomik alan oluşturulması için müzakerelere başlamayı teklif etti.

11.52 — Rusya 2020'ye kadar gıda pazarını bütünüyle yerli ürünlerle doldurmalı.

‘TERÖRİSTLER, SURİYE’DE ZAFER KAZANIRLARSA, RUSYA’YA DA GELECEKLER’

11.37 — Suriye’de yoğunlaşmış olan teröristler, Rusya için özel tehdit teşkil etmektedir. Aralarında Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden gelen çok sayıda kişi var. Para, silah alıyorlar ve güçlerini artırıyorlar. Eğer çok güçlenip Suriye’de zafer kazanırlarsa, o zaman kaçınılmaz olarak Rusya’ya da gelecekler. Rusya’da nefret tohumları ekmek, korku ve nefret yaratmak, insanları öldürmek isteyecekler. Onları izleyip yok etmek zorundayız. Suriye’de hava operasyonumuzu tam olarak bu nedenle ve meşru Suriye hükümetinden gelen resmi talep üzerine başlattık.

11.36 — Suriye'de terörist gruplara yönelik hava operasyonlarında yer alan askerlerimiz aslında Rusya için savaşıyor.

'İHANETİ HER ZAMAN UTANÇ VERİCİ BİR ŞEY OLARAK GÖRDÜK’

11.33 — İhaneti her zaman utanç verici bir şey olarak gördük.

11.32 — Uluslararası terörle mücadele edebilmek için tek yumruk olmalı, terör karşıtı güçlü bir cephe oluşturmalıyız. Ülkeler terör karşısında çifte standartlardan kaçınmalı, terörist grupları kendi çıkarları için kullanmayı bırakmalı.

11.24 — Teröristlerle yasadışı ve kanlı ticaret yapılmasına izin verilmemeli. Türkiye'ye savaş tehditleri savurmayacağız.

Rusya, Türkiye ile bölgesel güvenliğe ilişkin en hassas konularda işbirliği yapmaya hazırdı. 

‘TÜRKİYE PİŞMAN OLACAK’

11.18 — Türkler uçağımızı neden düşürdü anlamıyorum. Bunu neden yaptılar 'Allah' bilir. Tüm problemleri –önceden göremediklerimizi bile- başka şekilde çözebilmeliyiz. Allah Türk yönetimini akıldan yoksun bırakarak cezalandırmaya karar verdi.

Uçağımızın düşürülmesinden Türk hükümeti sorumlu. Bunu yaptıklarına pişman olacaklar.Moskova, Ankara'nın teröristlere yardım ettiğini görmezden gelemez.

‘TEPKİMİZİN DOMATES AMBARGOSUYLA SINIRLI KALACAĞINI DÜŞÜNÜYORLARSA YANILIYORLAR’

11.15 — Savaş suçu işleyip insanlarımızı öldürdükten sonra domateslerle ya da inşaat sektöründeki bazı sınırlamalarla paçalarını kurtarabileceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar.


'PİLOTUMUZUN ÖLÜMÜNDEN TÜRK ELİTLERİ SORUMLU, BUNU ASLA UNUTMAYACAĞIZ’


11.14 — Pilotumuzun ölümünden Türk elitleri sorumlu, bunu asla unutmayacağız.

TÜRKİYE'DE ÇALINTI PETROLLE KİMLERİN CEPLERİNİ DOLDURDUĞUNU BİLİYORUZ, ‘İYİ VE ÇALIŞKAN TÜRK MİLLETİNİ TÜRK YÖNETİMİYLE AYNI KEFEYE KOYMUYORUZ’

11.10 — Türkiye'de çalıntı petrolle kimlerin ceplerini doldurduğunu ve kimin terör örgütleri için militan topladığını biliyoruz. Bu arada Türk milleti  iyidir, çalışkandır ve yeteneklidir. Türkiye’de Rusya’nın çok eski ve güvenilir dostları var. Bilmeliler ki biz onları, Suriye’de görev yapan Rus askerlerinin ölümünden doğrudan sorumlu olan Türk yönetimiyle aynı kefeye koymuyoruz. Bizden sinirli ve histerik tepkiler beklemesinler.

​‘TERÖRÜ SADECE TEK BİR ÜLKENİN YARDIMIYLA YENMEK MÜMKÜN DEĞİL’

11.09 — Irak, Libya Suriye şu anda anarşi bölgeleri ve tüm dünya için tehdit teşkil ediyor. Terörü sadece tek bir ülkenin yardımıyla yenmek mümkün değildir. Özellikle de sınırlar açıkken ve halklar göç ederken.

11.08 Putin konuşmasının ilk dakikalarında Rusya'da son yıllarda yaşanan terör saldırılarına atıfta bulundu ve bunlar arasında Mısır'da düşürülen uçakta ölen 224 kişiyi de andı.

11.07 — Rusya uzun yıllardır terörle mücadelenin ön cephesinde yer almıştır. Rus vatandaşlarını hedef alan terör saldırıları binlerce cana mal olmuştur.


11.05 Putin: "Saygıdeğer Federasyon Konseyi üyeleri, Duma üyeleri ve Rus vatandaşları; Hitabıma, uluslararası terör örgütleriyle savaşan Rus Hava Kuvvetleri’ne teşekkür ederek başlıyorum."

11.04 Suriye’deki hava operasyonunda görev alırken hayatını kaybeden Rus askeri için saygı duruşunda bulunuldu.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku