Gündem:
ALMANYA ile YİNE İNCİRLİK GERİLİMİ

ALMANYA ile YİNE İNCİRLİK GERİLİMİ

Türkiye ile Almanya arasında yeni bir İncirlik krizi baş gösterdi. Bazıları Federal Savunma Komisyonu üyesi bir grup Alman milletvekili, İncirlik’te görev yapan Alman askerlerini önümüzdeki hafta ziyaret etmek için girişimde bulundu. Hürriyet’in edindiği bilgiye göre İncirlik’i ziyaret talebi Ankara’ya ulaştı. Ancak Türkiye, Alman milletvekillerinin İncirlik ziyaretine izin vermedi. Bir yetkili “Ziyarete neden izin verilmediği” sorusuna, “Bu aşamada ziyaret uygun görülmedi” yanıtını vermekle yetindi.

FETÖ MİSİLLEMESİ İDDİASI

Diplomatik kulislerde, Türkiye’nin İncirlik ziyaretine izin vermeyerek, Almanya’nın FETÖ mensubu olduğu belirtilen NATO kapsamında görev yaparken ‘yurda dön’ çağrısına uymayarak iltica başvurusunda bulunan subayların başvurularının kabul edilmesine misilleme yaptığı konuşuluyor. Almanya İçişleri Bakanlığı, bu hafta içinde ülkeye sığınma başvurusu yapan FETÖ’cü askerlere aileleriyle birlikte iltica başvurularını kabul ettiğini açıklamıştı. Başvuruları kabul edilen 40 subay içinde 3 generalin de olduğu öne sürülüyor. Türkiye’nin İncirlik ziyaretine izin vermemesi nedeniyle Almanya’nın da Suriye sınır hattıyla ilgili havadan erken uyarı ve kontrol uçakları AWACS’ların görev yapmasını engelleyebileceği belirtiliyor. 

Bilgi notu: Türkiye ile Almanya arasında geçen yıl da benzer kriz yaşanmıştı. Ankara ile Berlin arasında gerçekleştirilen birçok temasın ardından geçen sonbaharda önce yanında gazeteci olmadan Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen’in ziyaretine onay çıkmış ardından da savunma komisyonu üyesi milletvekilleri İncirlik’i ziyaret edebilmişti.



Hürriyet Gazetesi
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku