Gündem:
ALMANYA'DAN ERDOĞAN'A SERT YANIT
ALMANYA'DAN ERDOĞAN'A SERT YANIT

Almanya Hükümeti, geçtiğimiz genlerde Türkiye’yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un Erdoğan hükümetini eleştiren sözlerine destek vererek, “Cumhurbaşkanı ile federal hükümetin görüşleri arasında hiçbir fark bulunmamaktadır”açıklamasında bulundu. 

Deutsche Welle’nin yansıttığı habere göre, Almanya Başbakanı Merkel’in sözcüsü Steffen Seibert, Cumhurbaşkanı Gauck'un Türkiye ziyaretinde dile getirdiği konularla ilgili Alman hükümetinin de aynı endişeleri paylaştığını söyledi. 

“Cumhurbaşkanı ile federal hükümetin görüşleri arasında hiçbir fark bulun
mamaktadır” diyen Seibert, “Bunlar, bizim değerlerimiz ve ilkelerimiz doğrultusunda gündeme getirmemiz gereken noktalar”dedi. 

Almanya’nın Türk halkının ortaya koyduğu başarıya son derece büyük bir saygı duyduğunu vurgulayan Seibert, Türkiye’ye duydukları büyük yakınlığın tek nedeninin milyonlarca Türk kökenlinin Almanya'da yaşaması olmadığını kaydetti. Seibert, iki ülke arasındaki dostluk ve ortaklığın temelinin bu yakınlık olduğunu ve açık sözlülüğün de bu temelin bir parçası olduğunu söyledi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirileri ile ilgili bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere de “Türk - Alman ilişkilerini vurgulayan ve görüşlerini açıkça dile getiren Cumhurbaşkanımızla gurur duyuyorum” dedi.



ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku