Gündem:
AMERİKAN ASKERLERİ ÇEKİLİYOR

AMERİKAN ASKERLERİ ÇEKİLİYOR

Reuters'a konuşan üst düzey Türk yetkili "Türkiye büyük olasılıkla ABD'li askerler operasyon bölgesinden çekilene kadar bekleyecek. ABD güçlerinin operasyon yapılması planlanan bölgeden çekilmesi bir haftayı bulabilir" dedi.

Üst düzey bir Türk yetkili Reuters’a verdiği demeçte, Türkiye’nin muhtemel operasyon için büyük olasılıkla ABD askerlerinin alandan tamamen çekilmesini bekleyeceğini belirtti.

Yetkili, ABD kuvvetlerinin planlanan operasyon alanından çekilmesinin bir hafta sürebileceğini ve Ankara'nın "herhangi bir kazayı" önlemek için bunu beklemesinin çok normal ve muhtemel olduğunu söyledi.

ABD güçleri çekiliyor

Beyaz Saray'dan sabah saatlerinde "Türkiye, yakın zamanda Suriye'nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak" açıklaması yapılmıştı.

Beyaz Saray'ın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında telefon görüşmesi yapıldığı belirtilerek, "Türkiye, yakın zamanda Suriye'nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak" ifadeleri yer almıştı. 

ABD'li yetkililer ise kısa süre sonra Tel Abyad ve Resulayn'daki iki gözlem noktasını boşalttıklarını belirtmişti.



Reuters
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku