Gündem:
AMİRALLERLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

AMİRALLERLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

Daha önce adliyeye getirilen ve gözaltı süreleri uzatılan 10 amiralin verdiği ifadeler değerlendirilmiş ve Sulh Ceza Hakimliği tarafından ek gözaltı süresi verilmişti. Gözaltı süreleri sona eren 10 amiral ile ifadeleri alınmak için tebliğ edilen 4 amiral de emniyetteki ifadelerinin ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edilmişti. Adliyeye sevk edilen 4 emekli amiralin ise yaş haddinden dolayı gözaltına alınmaksızın ifadeleri alınmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Ergun Mengi'yi tutuklama talebi ile mahkemeye sevk ederken, adli kontrol şartı ile mahkemeye sevk ettiği diğer şüphelilerden, Alaettin sevim, Atilla Kezek, Mustafa Özbey, Turgay Erdağ, Türker Ertürk, Bülent Olcay, Ramazan Cem Gürdeniz ve Kadir Sağdıç hakkında ev hapsi kararı talep ederken, Ali Sadi Ünsal, Atilla Kıyat, Cemil Şükrü Bozoğlu, Engin Baykal ve Nadir Hakan Eraydın hakkında il dışına çıkmama kararı talep etti. Adli kontrol şartıyla mahkemeye sevk edilen tüm şüphelilere yurt dışına çıkma yasağı da konuldu.

NELER YAŞANMIŞTI?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 104 emekli amiralin hazırlamış olduğu bildiri için “devletin güvenliğine ve anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma” suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.

Bildirinin hazırlanmasında ve yayınlanmasında rolü olan 14 şüphelinin 10'u gözaltına alınmasının ardından gözaltı sürelerinin uzatılmasına itiraz eden amiraller, kaçma ve delil karartma şüphelerinin olmadığını beyan etmişti.

Sağlık sorunlarını gerekçe gösteren bazı amirallerin serbest bırakılma talepleri de mahkeme tarafından reddedilmişti.



SÖZCÜ Gazetesi
Anahtar Kelimeler
AnkaraSulh CezaAmirller
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku