Gündem:
ARDAHAN'da SEÇİM İPTAL

ARDAHAN'da SEÇİM İPTAL

Ardahan il merkezinde kesin olmayan sonuçlara göre, CHP adayı mevcut Belediye Başkanı Faruk Demir 5 bin 49 oy, AKP adayı Yunus Baydar ise 4 bin 875 oy aldı.

Oy sayımının tamamlanmasının ardından AKP, seçim sonuçlarına itiraz etti.

Yapılan itiraz sonucunda seçimin tekrarlannmasına karar verildi. Alınan seçim tekrarı kararının ardından halk, 2 Haziran'da sandık başına gidecek.

FARUK DEMİR'DEN İLK AÇIKLAMA

CHP adayı mevcut Belediye Başkanı Faruk Demir, alınan kararı değerlendirdi.

Karara itiraz edeceklerini ifade eden Faruk Demir, "Seçimler yapıldı ve biz birinci parti olarak tamamladık. Daha sonra AK Parti adayı itirazda bulundu. İlçe Çeçim Kurulu toplanıp karar vermiş. CHP ve DEM Parti'li üyelerin itirazına rağmen AK Parti, İYİ Parti ve 2 kamu personeli seçimin iptalini istemiş. İlçe Seçim Kurulu'nda 4'te 3 olarak bu karar verilmiş. Biz yarın hazırlıklarımız yapıp İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunacağız" dedi.
 



SÖZCÜ Gazetesi
Anahtar Kelimeler
YEREL SEÇİMChpArdahan
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST EŞYALARI BULUNDU
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku