Gündem:
ARNAVUTLUK BAŞBAKANI TÜRKİYE'de

ARNAVUTLUK BAŞBAKANI TÜRKİYE'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Sayın Rama'yı Ankara'da misafir etmekten büyük bir memmuniyet duyuyorum. Geçtiğimiz sene Türkiye ve Arnavutluk arasındaki diplomatik ilişkilerin yüzüncü yıl dönümünü ilan ettik.

YENİ HEDEF 2 MİLYAR DOLAR

İmzalanan anlaşmalarla iş birliğimizin zeminini daha da güçlendirdik. Arnavutluk ile ticaret hacmimizi 1 milyar dolara çıkardık. Yeni hedefimizi 2 milyar dolar olarak belirledik. 600'ü aşkın Türk firması ülke ekonomisine destek sağlıyor. Karşılıklı yatırımlarımızı arttırmak ve bağları daha da geliştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Sözümüzü tuttuk 3 ay gibi rekor bir sürede dostluk hastanemizi inşaa ettik. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da iyi veya kötü günlerinde Arnavutluk halkının yanlarında olmayı sürdüreceğiz.
Sayın Başbakan ile bölgemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Türkiye ve Arnavutluk iki NATO müttefikidir. Savunma sanayii ve askeri alandaki iş birliğini de derinleştirmek arzusundayız. Arnavutluk'u başarıyla tamamladığı 2022 - 2023 BM Konseyi geçici üyeliğinden ötürü tebrik ediyoruz.

'İSRAİL ZULMÜNÜ DE ELE ALDIK"

İsrail zulmünü de ele aldık. Gerek UAD gerek BM'de izlenen süreçler bu konudaki haklı tutumuzu net bir şekilde ortaya koymuştur. Arnavutluk'un bu dönemde mazlum Filistin halkıyla sergilediği dayanışma çok önemlidir. Önümüzdeki süreçte yapılacak girişimler kapsamında temasımızı sürdüreceğiz.

Arnavutluk'un FETÖ ile mücadeledeki hassasiyetini biliyoruz. Örgütle mücadelemiz artarak sürecek. İlişkilerimizi zehirlemek için her yolu deneyen bu şer şebekesinin amacına ulaşmasına fırsat vermeyeceğiz.

EDİ RAMA'NIN AÇIKLAMALARI

Söylediğiniz söz gerçekleştiriliyor. Verilen söz tutulur. Türkiye'nin yapmış olduğu hastane çok önemli yatırımdır. Size teşekkür etmek istiyorum. Bizi ağırladığınız için. Bence bizim milli hafızamızda kalacak bu 3 şey. Sizin ve hükümetiniz sayesinde Kosova bağımsız cumhuriyet olarak tanındı. İkinci olarak Arnavutluk çok ağır sonuçları olan depremle sarsıldığında siz bizimle iletişime geçen ilk kişiydiniz. Bana dediniz ki, Türkiye olduğu sürece Arnavutluk yalnız olmayacaktır. Önemli girişimlerde bulundunuz. Üçüncü olarak da Arnavutluk ve Arnavutluk halkı Batı balkanların diğer halklarıyla birlikte sudan çıkmış balık gibi hissettiler kendilerini. Özellikle dünya koronavirüs tarafından sarsıldığında. Eğer Türkiye olmasaydı ve siz olmasaydınız kim bilir kaç kişi hayatını kaybetmiş olurdu. Bunlar 3 önemli andır bizim için. Siz hastaneden bahsettiniz ama bunun ötesinde rekor zamanda hastane kuruldu. Bu sizin kırdığınız tek rekor değildir benim bildiğim kadarıyla. En önemlisi olan şu, o hastane Arnavutluk vatandaşları için öncelikli olarak tercih edilen hastanedir. Hem Arnavut hem Türk hekimlerden oluşan takım orada çalışmaktadır.
 



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST EŞYALARI BULUNDU
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku