Gündem:
ARTIK HEP KAYBEDEN OLACAK
NE YAPTIYSA KAZANAMADI!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Haziran'da yenilenen belediye başkanlık seçimi öncesi Ağrı ve Yalova'da coşkulu mitingler düzenledi . Fakat AKP bugün resmi olmayan seçim sonuçlarına göre bu iki ili de kaybetti.

Yalova'da CHP kullanılan 75 bin 813 oydan 29 bin 140'nı aldı, AKP ise 28 bin 970 oy'da kaldı. Resmi olmayan bu sonuçlara göre CHP 170 oy farkla seçimi kazandı.

Ağrı'da is BDP Belediye Başkan Adayı Sırrı Sakık, oy farkının 5 bin üzerinde olduğunu söyledi. Bütün sandık sonuçlarına henüz ulaşmış değiliz diyen Sakık, "Bizim elimizdeki verilere göre, bir 30 sandık var. Ama şu andaki fark 5 binin üzerinde. Diğer sandıklarla da kapanma şansı yok. Zaten halkımız 30 Mart'ta iradesini göstermişti" dedi.

Bugün burada kazanan barış olmuştur diyen Sakık, "Birileri üzülüyorsa onlar barış karşıtlarıdır. Barış aktörleri süreci kazasız belasız bir şekilde ete kemiğe büründürmüştür.

Bu kentin yaralarını sarmak üzere buraya geldik. Barış sürecini önemsiyoruz biz bugünkü sonuç da barışın bir zaferidir.

Zafer Ağrı halkının zaferi barışın zaferidir. Biz sadece bize oy verenlerin başkanı olmayacağız, bu topraklarda barışı büyüteceğiz zafer sarhoşluğuyla değerlendirmiyoruz. Ama bugün Ağrı'da önemli bir mesaj vardı. Merkezi hükümete biz demokratik siyaseti çok önemsiyoruz" diye konuştu.



Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku