Gündem:
ASİSTAN DOKTORLARDAN  HASTANE BAHÇESİNDE PROTESTO

ASİSTAN DOKTORLARDAN  HASTANE BAHÇESİNDE PROTESTO

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan asistan hekimler, fazla mesai saatleri ve çalışma koşularını gerekçe göstererek poliklinik binalarının önünden başhekimlik binasına alkışlı yürüyüş yaptı. Yürüyüşe servislerde bulunan meslektaşları da pencerelerden alkışla yürüyüşe destek verdi. Basın açıklamasından önce selfie çekilmesi dikkat çekti.

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan yaklaşık 120 asistan doktor öğle saatlerinde poliklinik binasının önünde toplandı. Ellerinde Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Asistan Hekimler pankartı açan grup, alkışlar eşliğine yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında servislerde görev yapan doktorlar da pencerelere çıkarak yürüyen gruba alkışlarıyla destek verdi.

Başhekimlik binası önüne gelen grup adına basın açıklamasını okumaya hazırlanan Emre Kaynak'ın önce 'selfie' çektirmesi sonra ise açıklama yapması dikkat çekti.

Asıl görevlerinin eğitim almak ve hekimlik deneyimi kazanmak iken, görev ve yetkilerinin dışında angarya işlerde çalıştırıldıklarını belirten asistan hekimlerin sözcüsü Emre Kaynak, “Kötüye giden çalışma şartlarımız yüzünden hastalarımıza hak ettikleri sağlık bakımını veremiyoruz. Zor şartlara rağmen ayda 300 saatin üzerinde çalışarak eksiksiz sağlık hizmeti vermek için çabalayan biz asistan hekimlerin haklarının karşılığı olan ücretler ödenmemekte, eğitim ve güvenlik haklarımız gasp edilmektedir. Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi asistan hekimleri olarak hakkımızın peşindeyiz" dedi.

Asistan hekimler olarak eğitim aldığımız gerçeği göz önüne alınarak performanstan bağımsız, klinikler arası eşit, adil ve iş barışını bozmayacak güvenceli sabit bir gelir istediklerinin altını çizen Emre Kaynak, “Emeğimizin karşılığını istiyoruz. Asistan hekimler olarak hem eğitim almak, hem de daha iyi hizmet verebilmek için poliklinikte gördüğümüz hastalarımıza 5 dakikadan daha fazla zaman ayırmak istiyoruz. Uzman hekimler gözetiminde muayene için yeterli olan en az 15 dakikaya sahip olacağımız poliklinik düzenlemesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardandan önceden tespit edilen kişiler asistan hekimler olarak başhekim ile görüşmek üzere odasına çıktı.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku