Gündem:
ATATÜRK'ÜN GENÇLERİNE 29 EKİM DAVASI
ATATÜRK'ÜN GENÇLERİNE 29 EKİM DAVASI

“29 Ekim Seferberlik Yürüyüşü” adıyla Türkiye Gençlik Birliği (TGB) önderliğinde 2012'de gerçekleştirilen eylem için TGB Genel Başkan Yardımcısı Cemil Gözel'in de aralarında bulunduğu 6 TGB'liye dava açıldı. Aynı eyleme katılmaları sebebiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 25 milletvekilinin dosyası da Parlementer Suçlar Bürosu'na gönderildi.

Ankara Basın Savcısı'nın hazırladığı iddianameye göre valiliğin yasak kararına rağmen TGB'nin önderliğindeki grupların yürüyüş ve toplantı yapılacağı duyurularına devam ettiği olay günü ise polis barikatlarının yıkılmaya çalışıldığı belirtildi.

Kızılay istikametine geçişleri izin verilmeyen grubun kortej oluşturarak Cumhuriyet Bulvarı üzerinden Anıtkabir'e geçişlerinin sağlandığı ifade edilen iddianamede, haklarında dava açılan TGB'lilerin valilikçe izin verilmeyen toplantıya katıldıkları, toplantıyı yöneten yönlendiren fiillerde bulunduklarının olay tutanaklarının DVD çekimleri ile sağlandığı ifade edildi.

İddianamede 6 TGB'li hakkında 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet suçundan 1 yıl 6 aydan 3'er yıla kadar hapisleri istendi. İddianame Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Ayrıca iddianamede aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Aygün, Emine Ülker Tarhan, Kamer Genç, Umut Oran, Muharrem İnce, Bülent Tezcan'ında bulunduğu 25 milletvekilinin dosyasının ayrılarak Parlementer Suçlar Bürosu'na gönderildiği kaydedildi.

 



Aydınlık Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku