Gündem:
AYDIN ENGİN GELDİ, MUSTAFA BALBAY GİTTİ!
AYDIN ENGİN GELDİ, MUSTAFA BALBAY GİTTİ!

Cumhuriyet gazetesine 12 yıl sonra geri dönen Aydın Engin'in transferi Cumhuriyet'te tartışma yaratmıştı. Cumhuriyet gazetesi yaptığı açıklamada itirazların olduğunu reddederek Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu'nun, oybirliğiyle gazetenin yeniden yapılanmasını onayladığını söylemişti. Mustafa Balbay Twitter'da "Aydın Engin'in, fikirlerini düşünce yelpazesine uygun bir gazetede, özgürce yazmasını dilerim. Ancak, Aydın Engin'in Cumhuriyet Gazetesi'nde yazmasına karşıyım. Buna hiçbir zeminde evet demedim" diyerek gazetenin açıklamasına karşı çıkmıştı. Balbay'ın açıklamalarının ardından Ergenekon operasyonunu yapan polis ve savcılar tarafından manipüle edildiği bilimsel raporlarla ispatlanan "Günlükleri" yayınlamasıyla bilinen ve Aydın Engin’in yazar olduğu T24 adlı internet sitesinde Mustafa Balbay'a hakaret içeren "otur yerine postalcı" ifadelerine yer verilen bir haberle yanıt verilmişti.

Tartışmaların ardından Aydın Engin bugün yazılarına başladı. Engin "Eyvah, Yaşasın, Ben Yine Geldim…" başlıklı yazısında Cumhuriyet'e nasıl girdiğini anlatırken Balbay'ın aynı gün gazetede "Gülümsemek Direnmektir" yazısı yayınlandı. Bülent Arınç'ın kadınların kahkahasına karşı çıkmasını eleştiren Balbay yazısında şu manidar ifadeleri kullandı: "Gülümsemek iyi bir direnme yöntemidir. İnsan her koşulda gülümseyebilmeli, hayata kahırla, endişeyle değil, gülümseyerek bakabilmelidir. Can evinden vurulduğunu hissetse de gülümseyebilmelidir. Uğruna her şeyini verdiği değerlerinin erozyona uğradığını hissettiğinde de onları koruma azmini yitirmeden gülümseyebilmelidir. İnsanın yüreği bazen mezarlık gibidir. Birçok dostunu, yol arkadaşını gömer, artık yer bitince ölülerin üstüne ölü gömer. Ama böyle bir ortamda da kalbinde bir başka gül bahçesi yaratabilmeli, gelecek üretip yaşam sevincini çoğaltabilmeli, gülümseyebilmelidir."

Balbay yazısını "Okurlara... Yazılarıma bir süre ara veriyorum...  ☺" notu ve gülümseme maskotuyla bitirdi.

Balbay'ın yeniden ne zaman yazacağı henüz bilinmiyor.


ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku