Gündem:
AYDIN VE SANATÇILARDAN VATAN'A DESTEK
AYDIN VE SANATÇILARDAN VATAN’A DESTEK

Ferhan Şensoy, Dilek Türker, sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, Zeliha Berksoy, Özdemir Nutku ve Timur Selçuk neden Vatan Partisi’ne destek olduklarını açıkladı. 

Ayrıca sanatçı ve yazarlar, Sarper Özsan, Feridun Andaç, Hidayet Karakuş, Ahmet Yıldız, Celal İlhan, Mehmet Başaran, Deniz Banoğlu, Serpil Devrim, Makbule Ölçen, Adviye Bal, Ekrem Kahraman, Ahmet Kalkan, Sema Çulam, Cemil Altaylı, Tunç Günbay ve Mehlika Baş; Mustafa Kemal’in Altı Ok’una ve gerçek demokrasiye sahip çıkan, borçlanma değil, üretim ekonomisi hedefine odaklanan Vatan Partisi'ne oy vereceklerini açıkladılar. 

“BENİM OYUM ZİNDANLARI YIKANA”

Tiyatro Sanatçısı Ferhan Şensoy: 
Birbirlerinden hiçbir farkları kalmayan sistem partilerine oy vermeyeceğim. Gözü parada, koltukta olanlara da. Benim oyum zindanları, barikatları yıkan Vatan Partisi’ne.

Tiyatro Oyuncusu Dilek Türker: Vatan Partisi'nin Meclis'e girmesi ve seçimlerde barajı aşmasını temenni ediyorum. Vatan Partisi'nin ülkenin çok önemli sorunlarında çıkış yolu gösterebileceğini düşünüyorum. Bu bakımdan da destekliyorum.

Ayrıca Doğu Perinçek'in çok büyük bir siyasi mücadele verdiğini düşünüyorum. Birçok gerçeği Doğu Perinçek'in yaptığı muhalefetten öğrendik. Siyasetin bu kadar kirlendiği bir dönemde, kendisinin son derece güvenilir bir sayesetçi olduğuna inanıyorum.

Büyük haksızlıklara uğramış bir siyaset insanı olarak 2 metrekarelik hücrede bile çok ciddi bir muhalefet yapmıştır. Yurtseverliğin odak olduğu bir siyasi gücün Meclis'te olması en büyük dileğimdir.

Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ: 
Bu yaşıma kadar hiçbir partiye girmedim.Vatan Partisi kuruldu. Tamamen kafama uygun Atatürkçü, devrimci, barışçı, komşularla barışı destekleyen, gericiliğe karşı olan bir parti olduğuna kani oldum.

Vatan Partisi'ni en ideal parti olarak kabul ettim girdim. Herkes Vatan Partisi'ne gelsin diye düşünüyorum. Aydın geçinenlerden 'HDP'ye gelin' diyenler var. Katiyen HDP'ye oy verilmesine razı değilim.

Sanatçılara, aydın geçinenlere kızıyorum. İçlerinde tabi sağduyulu olanlar var. Fakat bir elin parmakları kadar. O aydın geçinenler ne yaptıklarını bilmiyorlar. Kafaları işlemiyor. Çok kızıyorum.

“ATATÜRK’ÜN ALTI OK’U VATAN PARTİSİ’NDE”

Zeliha Berksoy: 
Seçimlerin hepimiz için hayırlı olmasını istiyoruz. Vatan Partisi eski bir parti ancak yepyeni bir oluşumun içinde. Bu nedenle destekliyoruz. Atatürkçü bir parti. Güçlü ve genç bir kadroyla gelmesini arzu ediyoruz. Tabi ki destekliyoruz. Seçmlerin hepimiz için doğru, dürüst bir şekilde gerçekleşmesini istiyorum.

Özdemir Nutku: 
Kuvayi Milliye ruhu Vatan Partisi'nde. Atatürk'ün 6 Ok'u Vatan Partisi'nde. Artık CHP çok değişti. Hep CHP'ye oy veriyordum. Artık ailecek oy vermeyeceğiz. Eğer bir hile olmazsa, ki seçim kuruluna hiç güvenim yok, Vatan Partisi parlamentoya girecek. Vatan Partisi hem barajı geçecek, hem milletvekili sokacak. En büyük korkum hile olması.

Timur Selçuk: Müzisyen Timur Selçuk seçimlere ilişkin görüşlerini kişisel internet sayfasında yayımladığı yazısıyla kamuoyuyla paylaştı. Yazısında AKP'nin iktidara geldiği günden bu yana Türkiye'ye verdiği zararları anlatan Timur “Sizlere saygı duymuyorum, muhabbet beslemiyorum. Bütün onurlu insanlar gibi, bu zihniyete karşı adil ve insanca mücadelem ömrüm oldukça sürecektir” dedi. 

Selçuk, HDP'ye ilişkin görüşlerini ise “Sizler 'feodal zulmün' takım elbiseli, tayyörlü uzantıları… Yıllardır meclistesiniz. Halâ sizin ana amacınızın ne olduğunu milletimiz anlamamışsa, bu sefer barajı aşarak meclise gireceksiniz. Umarım o zaman bu millet, aydınıyla, memuruyla, işçisiyle, köylüsüyle, sizlerin ne tür bir politikacı olduğunuzu, belki yaşayarak ve bedel ödeyerek anlayacaktır” ifadeleriyle anlattı.

Vatan Partisi'nin Ergenekon – Balyoz davaları, soykırım yalanı, ve PKK'ya karşı mücadele eden tek parti olduğunu vurgulayan Timur Selçuk:  “Seçim programınız; tam bağımsızlık, komşularımızla karşılıklı fayda ve içişlerine karışmama ilkesi, öz değerlerinden yola çıkan bir üretim anlayışı, halk için üreten emeğe saygı, bilim, sanat, düşünceye saygı ve bunun gibi bir çok önemli konuda örnek bir 'vatan' anlayışını ve hedefini sundunuz. Değerli arkadaşlar, sizleri destekliyorum. Baraj bizim gibi insanlar için bir engel değildir. Bizim devrimci, yurtsever amaçlarımızın barajı olamaz. Bizim çağdaş uygarlık düzeyini yakalamak ve aşmak gibi bir yarışımız olabilir ancak.” dedi.



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku