Gündem:
BAHÇELİ: 'İTTİFAK NİYETİMİZ YOK'

BAHÇELİ: "İTTİFAK NİYETİMİZ YOK"

İşte Bahçeli'nin konuşmasının satırbaşları;

- İslam hak ve adalet dinidir. Bu kavramlardan nasibini almayanlar şeyh, imam olsa ne olur.

- Yeraltı zengin yerin üstü haraptır. Kaynaklar bir avuç insanın denetimi altındadır. İktidar kavgaları İslam toplumlarını uçurumun kenarına sürüklemiştir.

- Kaşıkçı 3 haftadır dünya gündemine oturdu. Uluslararası krize dönüştü. Gazeteci Cemal Kaşıkçı alanen ve adice öldürülmüştür.Tüm oklar velihat prensi işaret ediyor.

- Kaşıkçı cinayetinin sır perdesi kesinlikle aralanmalıdır. Küresel bağlantıların netlik kazanması mecburiyettir.

-  Özümüz birdir, verdiğimiz sözü umutmayız. ne söylediysek arkasında dururuz, sonuna kadar savunuruz. Başımızı öne eğecek, hiç bir ilişki ağının içinde olmadık olamaya da niyetimiz yoktur. 

- Neyi önermişsek adaletin ruhuyla uygundur. Töre varsa devlet vardır. Töre yani adalet devletin gücü demektir. Ne söylediysek töreye uygundur. 

- Teklifimiz af değildir, şartlı indirimdir. Neyi söylemişsek onun arkasındayız. Vazgeçmek yok, geri dönüş yok. Kader mahkumlarının elinden tutulmasını bekliyoruz.

- Konuşmayalım mı? Düşünmeyelim mi? Fikrimizi açıklamayalım mı?

- TBMM ye sunduğumuz kanun teklifi bir af değildir. Toplam 7 maddeden oluşmaktadır. Kanun teklifimiz 3. Maddesindeki hangi suçların olduğu bellidir. Milletimize neyi söylediysek onu yerine getirme peşindeyiz. Vazgeçmek yok geri dönüş yok.

- Teklifimizden vazgeçmek yok, geri dönüş yok. 2016'da doğru olan 2018'de niye yanlış olsun?

- Teklifimizi sulandırmak haksızlıktır, günahımıza girmektir. Kanun teklimizi uyuşturucu temeline indirgemek tarifi olmayan insafsılıktır.

- Pişmanlık göstermişlerse görmeyelim mi? İstisnalar hariç cezaevlerinde bulunanlar insan değil mi?

- Uyuşturucu ile Milliyetçi Hareket Partisi'nin adını yanyana getirmek cehalet değilse insafsızlıktır. 

- Hiçbir ittifak bir tarafın yok sayılmasıyla ayakta kalamayacaktır. Samimiyet olmadan hiçbir ittifak sürdürülemez.

- Hiçbir ittifak bir tarafın dayatmasıyla, parmak sallamasıyla ayakta kalamayacaktır. Kronikleşen süreci uzatmanın anlamı yoktur.

- Parti olarak yerel seçimlerde ittifak arayışımız kalmamıştır.İttifak niyetimiz yoktur. Seçimlerde kendi yolumuzu kendimiz çizeceğiz.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku