Gündem:
BAKAN ÂLÂ'DAN SAVCI ÖZ'E JET YANIT
BAKAN ÂLÂ'DAN SAVCI ÖZ'E JET YANIT

Savcı Zekeriya Öz'ün suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili sorulara cevap veren İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, "Devleti çete anlayışıyla baştan içinde bulundukları tarzda bugün yöneteceklerini zannedenler bunun bedelini öderler. Onun için doğru dürüst herkes işini yapacak. Size bu normal geliyor mu ?  Bulunduğu titri taşıyamayanlar, derhal bu devlet içinden kendileri bize fırsat bırakmadan ayrılmalıdırlar. Türkiye'nin Başbakanına, Bakanına, kimse hem devletin içerisinde bulunup hem de tehdit savuramaz, ona haddi bildirilir. Milletin gözü önünde suç işleyip ondan sonra herkesin bulunduğu  yerde oturacağını ve hiçbir şey yapılmayacağını mı zannediyor ?" dedi. 

Bakan Âlâ, "Böyle bir yönetim olmaz. Onun için hukuk içerisinde gereği yapılıyor. Hukukun dışına çıkanı da haddi bildirilir. Böyle bir şey olmaz. Hukuksuzluk yapıldığı zaman gereğini yapsın diye kurulmuş  kurullar görevini yapmıyor ve çıkıp açıklamalar yapıyorlar. Yeni Türkiye'de bunların yeri yok.  Yeni anayasayı da milletimiz arkamızda duracak yapacağız. Ondan sonra az gelişmişlik kokan kurumsal açıklamalardan kurtulacağız.  Bunlar çok yanlıştır. Türkiye'ye bir faydası yoktur. Biz önümüze bakıyoruz. Gelişmeyi ve siyasal istikrarı sağlayacak bütün mekanizmaları işletiyoruz. Suriye, Irak, Ukrayna... Bu istikrarsızlık ortamı içinde Türkiye bir istikrar adası olarak yoluna devam ediyor" diye konuştu.

Bakan Âlâ, "Bundan önceki her seçim döneminde kriz üretmiş ve kriz olmuş bir cumhurbaşkanlığı seçimini 2007 yılındaki referandum ile yüzde 69 ile kriz olmaktan çıkarmış, şimdi de o seçimini yapacak. Türkiye değişimin liderini seçerek millet yoluna devam edecek. Buna ayak uyduramayan herkes dökülecektir. Dökülüyor zaten. Eski Türkiye'de çukurlarda kalmışların bazen sesleri geliyor. Onların bir anlamı yok. Onlar kenarda köşede kalacaklar ve bu hıza yetişemeyerek arkasından sel edeceklerdir. Onun için biz yolumuza devam ediyoruz. Yolumuza devam ederken bu saldırılarda bulunanlar olursa da gereği yapılır. Bu kadar basit" dedi.



Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku