Gündem:
BAŞBAKAN YİNE ŞAŞIRTMADI
BAŞBAKAN YİNE ŞAŞIRTMADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart seçimlerinin ardından partisinin ilk grup toplantısında konuştu.

Başbakan Erdoğan konuşmasının başında, Cuma günü hayatını kaybeden Mısırlı Muhammed Kutub'a rahmet dileyerek; "Cuma günü Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde hayata gözlerini yuman büyük İslam mütefekkiri, aksiyon insanı Muhammed Kutub'a Allah'tan rahmet diliyorum. Ağabeyi merhum Seyid Kutub idam edilirken, Muhammed Kutub kurtulmuş ama tüm hayatını sürgünde geçirmişti. Ölümünden daha iki gün önce oğluna vasiyetinde, bizler için "Tayyip beyi arayın onlara tebriklerimizi iletin" diyecek kadar bu işin hassasiyetini yaşayan bir insandı. Kendilerine tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm ailesine sabırlar diliyorum" dedi.

MUHAMMED KUTUB’UN EL KAİDE BAĞLANTISI

Peki Başbakan’ın rahmet dilediği Muhammed Kutub kim?

Muhammed Kutub , El Kaide liderlerinin fikirlerini etkilemesi ile de ön plana çıkan Seyid Kutub’un kardeşi olarak biliniyor.

El Kaide teorisyenlerinin, El Kaide'nin düşünce temelini oluşturan yapı taşlarının birçoğunu, Muhammed Kutub'un abisi Seyyid Kutub'tan alması da dikkat çekiyor. Abisinin 1966’da idam edilmesinden sonra onun fikirlerini devam ettiren Muhammed Kutub’un, El Kaide tarafından da örnek alınması bir diğer dikkat çeken nokta. Öyle ki El Kaide liderlerinden Usame bin Ladin bir konuşmasında Muhammed Kutub'a ait "Düzeltilmesi Gereken Kavramlar" isimli kitabı tavsiye ediyor.

İşte Konuşmanın o kısmı:

“Müslüman ümmetim, bundan onlarca yıl önce de insanların sevindiği çeşitli devrimlere tanık oldun. Sonra çok geçmeden acılarını tattılar. Öyleyse ümmeti ve devrimlerini hatalardan ve zilletten korumanın yolu, uyanış devrimi başlatmak, tüm alanlarda özellikle de esaslarda kavramların düzeltilmesidir. "Düzeltilmesi Gereken Kavramlar" kitabı rehberiniz olsun. Bu esasların en önemlisi de İslam’ın ilk rüknüdür. Bu alanda yazılmış en güzel kitap Şeyh Muhammed Kutub’un ‘Düzeltilmesi Gereken Kavramlar’ isimli kitabıdır. Yöneticilerin uzun yıllardır yaydıkları hatalı kültür nedeniyle ümmetin evlatlarının birçoğunda görülen bilinç eksikliği, en büyük musibettir. Ümmetin başına gelen diğer belalar da bu musibetin acı meyvelerinden meyvedir. Zillet, önemsizlik, boyun eğme ve yöneticiye mutlak itaatin yerleştirilip oturtulması kültürü, Allah’tan ayrı olarak onlara tapmak, en önemli dini ve dünyevi haklardan onlara taviz vermektir.”



ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku