Gündem:
BAŞBAKAN'A BİZZAT BRİFİNG VERDİM
BAŞBAKAN'A BİZZAT BRİFİNG VERDİM

22 Temmuz operasyonu kapsamında gözaltına alınan İstanbul Terörle Mücadele Şubesi eski Müdürü Yurt Atayün'ün, mahkemede verdiği ifadede tüm çalışmalarından üstlerinin haberi olduğunu söylediği öğrenildi.

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'nde hakim İslam Çiçek'in karşısına çıkan Yurt Atayün'ün, 7.5 saat süren ifadesinde 7 Şubat 2012 tarihinde yaşanan MİT krizine de değindiği belirtildi.

Sorgusunda, “Cumhuriyet Savcılığı ve kanunla teşekkül etmiş mahkemelerin yetki ve görevli hakimlerinin vermiş olduğu kararları uygulamışımdır" dediği kaydedilen Yurt Atayün'ün, görev yaptığı dönemde gerçekleşen Ergenekon, PKK/KCK gibi operasyonlar hakkında İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın bilgilendirildiğini söylediği öğrenildi.

'7 ŞUBAT MİT KRİZİNDEN BAŞBAKAN HABERDARDI' İDDİASI

Atayün'ün, “PKK-KCK terör örgütü operasyonları ve kamuoyunda 7 Şubat krizi olarak adlandırılan çalışmalarda, suça karışan MİT görevlilerinin, yapmış oldukları operasyon kapsamında tespit edilen ihmalleri sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a İl Emniyet Müdürümüz Hüseyin Çapkın tarafından arz edilmiştir" şeklinde ifade verdiği kaydedildi.

'BÜTÜN OPERASYONLAR BAŞBAKAN'A BİLDİRİLİRDİ'

Görev dönemimde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan bütün operasyonlar ile ilgili bilgilendirme notunun İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a verildiğini söylediği belirtilen Atayün'ün, “O da bu notları sayın Başbakan'a arz ederdi. Sayın Başbakanımızdan gelen perspektife göre çalışmalarımız hukuka uygun olarak savcılık talimatları ve mahkeme kararlarına göre yönetilirdi. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, tam tarihi hatırlamıyorum, beraberimde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile birlikte Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapmış olduğum görüşmede KCK operasyonları kapsamında suça karıştığı tespit edilen MİT mensupları hakkında dosya kapsamında bizzat şahsım brifing vermiştir" dediği öğrenildi.


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku