Gündem:
BAŞINI ÖRTENLE PLAYBOY'A SOYUNAN AYNI
BAŞINI ÖRTENLE PLAYBOY'A SOYUNAN AYNI

Pınar Kür: Başını örtenle Playboy‘a soyunan aynı ifadelerini kullandı. Pınar Kür'ün bu ifadeleri şoke etti. Pınar Kür'ün bu sözleri Twitter'da en çok konuşulanlar arasına girdi. Bir özel televizyon kanalında Enver Aysever'in sunduğu programa katılan yazar Pınar Kür, başörtülüler için şok ifadeler kullandı.

Pınar Kür, Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen davetlere katılmayışının sebebini Abdullah Gül'ün eşinin başörtülü olması olarak açıklarken, "başörtüyü gericilik olarak görüyorum" dedi.

BAŞÖRTÜLÜLERLE PLAYBOY KIZLARI AYNI ZİHNİYETTE

Pınar Kür, daha da ileri giderek, başörtülü kızlara Playboy kızları benzetmesi yaptı.

Kür, "ben öyle başını, şurasını burasını örten kadınlarla, tamamen Playboy dergisine çıplak 
poz veren kadınlar arasında zihniyet olarak fark görmüyorum.

İkisi de kendisini nesne olarak sunuyor, özne olarak sunmuyor. Biri diyor ki, ben gencim güzelim, şöyle bacaklarım var, böyle göğüslerim var, göstereceğim diyor. Erkekleri böyle tavlayacağım diyor.

Başını örten de, o da adamları azdırmamak için kapatıyor. İnançta böyle bir şey yok. Dindar bir ailede büyüdüm. Teyzem nenem namaz kılan insanlardı" ifadelerini kullandı.

Pınar Kür'ün bu sözleri Twitter'da en çok konuşulanlar arasına girdi. #PınarKür SınırdışıEdilsin hastag'ı açıldı

AKP‘den Pınar Kür‘e çok sert tepki!

AKP Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, başörtüsünü gericilik olarak görmenin, tam bir zihniyet bunaması olduğunu söyledi.

Satır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yazar Pınar Kür'ün bir televizyon programında, "Başını kapatan kadınla Playboy'a soyunan kadın arasında zihniyet olarak fark görmüyorum" yönündeki sözlerini eleştirdi. Kür'ün kendi tahammülsüzlüğünü bir kez daha ortaya koyduğunu dile getiren Satır, şunları söyledi:

"Böyle bir karşılaştırma, tamamen inancı dolayısıyla örtünmüş insanlara hangi sebeple yapılırsa yapılsın, kültürümüzün, medeniyetimizin, modern dünya normlarının, her türlü kutsalın kabul etmeyeceği bir hezeyandır. Başörtüsünü gericilik olarak görmek, tam bir zihniyet bunamasıdır. Cumhurbaşkanının bir davetine bile eşi başörtülü olduğu için katılmadığını ifade eden bir dil kabul edilemez. Türkiye'de aynı aile içinde başörtülü, başı açık bireyler olduğunu, toplumumuz bir arada birbirinin tercihlerine saygıyla yaşadığı, bir kişinin inancından, düşüncesinden, giyinişinden, dilinden, etnik kimliğinden dolayı aşağılanmasının ayıp karşılandığını çok rahatlıkla fark edebilirdi."

Satır, demokrasi ve hukuk bağlamında Türkiye'nin gelmiş olduğu noktada bu tarz düşüncelerin, ülkenin ulaştığı demokratik olgunluğa yakışmadığının altını çizdi.

Pınar Kür'ün sözlerinin, demokratikleşme paketiyle yasalaşan nefret suçu kapsamına girdiğini de dile getiren Satır, şu ifadeleri kullandı:
"Toplumumuzda başörtülü, başı açık, eğitimli eğitimsiz, doğulu batılı Alevi Sünni kadınlarımız arasında tavanda hiçbir ayrım, farklılık ve ayrışma yoktur. Bu yaşadığımız coğrafyada çok rahat görebiliriz. Türkiye Cumhuriyeti'nde AKP iktidarıyla birlikte kardeşlik hukuku tesis edilmiştir. Kardeşlik hukukunu tesis edecek kişi de her şeyden önce kadınlardır, kadınlarımızdır. Bu noktaya gelmişken eğitimli olduğunu iddia eden birisinin söylediği bu sözleri ciddi bir ayrımcılık olarak görüyorum, kendisini kınıyorum. Tüm kadınlardan özür dilemeye davet ediyorum."

PINAR KÜR KİMDİR?

Başörtülü kadınlar ile playboy kızları aynı diyen yazar Pınar Kür kimdir? Pınar Kür'ün hayatı, Pınar Kür'ün eserleri...

Yazar Pınar Kür 15 Nisan 1945 Bursa doğumludur. Annesi İsmet Kür, Türk dili ve edebiyatı öğretmeni, Azeri olan babası Behram Kür ise Fransızca ve matematik öğretmeniydi.[1] Lise eğitimini Robert Kolej'de tamamladıktan sonra lisans eğitimini Queens College ve Boğaziçi Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Ardından Sorbonne Üniversitesi'nde Karşılaştırmalı Edebiyat üzerine doktora yapmıştır. "Bitmeyen Aşk" adlı romanı "müstehcenlik" gerekçesiyle toplatıldı. İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller okulunda ingilizce okutmanı oldu. Şu anda Bilgi Üniversitesi'nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde öğretim görevlisidir. 2013 yılı mayıs ayında Ankara Öykü Günleri kapsamında Onur ödülüne layık görülmüştür.

Eski eşi Oyuncu Can Kolukısadan olan oğlu Emrah Kolukısa da bir oyuncudur.

Pınar Kür'ün romanları;

Yarın Yarın (1976)(Sami Güçlü tarafından 1987 yılında filme çekildi.)
Küçük Oyuncu (1977)
Asılacak Kadın (1979)(Başar Sabuncu tarafından 1986 yılında filme çekildi.)
Bitmeyen Aşk (1986)
Bir Cinayet Romanı (1989)
Sonuncu Sonbahar (1992)
Cinayet Fakültesi (2006
Beşpeşe (2004) (Murathan Mungan'ın başladığı roman projesini Celil Oker, Elif Şafak, Faruk Ulay devam ettirdi ve Pınar Kür sonlandırdı.)
Pınar Kür'ün öykü kitapları
Akışı Olmayan Sular (1983) - Sait Faik Hikâye Armağanı
Bir Deli Ağaç (1992)
Hayalet Hikayeleri (2004)

Söyleşi Kitabı;

Aşkın Sonu Cinayettir - Mine Söğüt - 2006 - Pınar Kür ile söyleşi.

Çeviri;

Vişnenin Cinsiyeti - Jeanette Wİnterson - (Sexing the Cherry)
Bağla Şu İşi
Aç Sınıfın Laneti
Ademden Önce
Tutku - Jeanette Winterson ( The Passion)
Yabancı Kucak - Ian McEwan (The Comfort of Strangers)
Geniş Geniş Bir Deniz - Jean Rhys - (Wide Sargasso Sea)
Dalda Duran Kuşlar - Jean Rhys - (Öykülerinden seçmeler)
Günaydın Geceyarısı - Jean Rhys - Goodmorning Midnight
Karanlıkta Yolculuk - Jean Rhys - (Voyage in the Dark)
Dörtlü - Jean Rhys - (Quartet)
Karamlıkta Kahkaha - Vladimir Nobakov - (Laughter in the Dark)
Şaklaban - Morris West
Ailenin Laneti - Dashiel Hammet
Yunus İnsanlar - Tırsten Krol
Doğmamış Çocuğa Mektup



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
AYDAN 10 yıl önce

PINAR KÜR'ü seviyoruz ve yazılarını severek okuyoruz

Misafir Avatar
faik sökmen 10 yıl önce

Pınar Kür tamamen haklı. Türbanın altında; "Erkekler bana bakıp arzulayacaklar" önyargısı var. Bu ne demektir; "Ben, erkeklerin arzu duyduğu cinsel bir obje olduğumdan eminim ve örtünmekle erkeklerin beni arzu etmesini engelliyorum. Bu suretle erkeklere ne kadar 'namuslu' olduğumu da gösterip, dikkatlerini daha çok çekiyorum" demektir.

Misafir Avatar
turgut baydar 10 yıl önce

playboy güzeli ile tesettüre giren kadınımız arasında düşünce anlamında bir fark olabilirmi..her ikisi de kendini cinsel bir obje (nesne ) olarak görüyor..tek fark şu..
- playboy güzeli kendini cinsel obje olarak görüyor ve seksiliği ile karşısındaki erkeğin tepki vermesi için güdülüyor.
- tesettürlü kadın ise yine kendini cinsel obje olarak görüyor ve seksiliğini gizleyerek karşısındaki erkeğin tepki vermemesi için güdülüyor.
her iki kadın tipide kendini sadece cinsel bir obje olarak görmeli ki her gün aynı davranışı sergileyebilsin. buna inanmasa bu takdirde seçtiği davranışa inancı ve saygısı kalmaz,saygı duymadığıbir davranışı ise sürdürmesinin anlamı olmaz.

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku