Gündem:
BAYRAMPAŞA'DA ÇEVİK KUVVETE SİLAHLI SALDIRI

BAYRAMPAŞA'DA ÇEVİK KUVVETE SİLAHLI SALDIRI

Çevik kuvvete saldırısını yapan teröristler etkisiz hale getirildi

Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne silahlı ve el bombalı saldırıda bulunan 2 terörist, saklandıkları apartmana polisin düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirildi.

SALDIRI SONRASI KAÇTILAR

Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yerleşkesinin C kapısı önünde saat 09.45 sıralarında çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında, iki kadın terörist tarafından el bombalı ve otomatik silahlı saldırı düzenlendi.

Teröristlerin attığı el bombası patlamadı, ancak ateş edilen çevik kuvvet otobüsüne çok sayıda kurşun isabet etti. Saldırıda bir polis memuru hafif şekilde yaralandı.

Polisin karşılık vermesi üzerine biri yaralandığı belirtilen 2 kadın terörist taksi ile bir süre kaçtı. Ancak olay yerine yaklaşık 600 metre uzaklıkta taksiden inen 2 kadın Gazi Sokak'taki bir binaya saklandı.

ETKİSİZ HALE GETİRİLDİLER

Teröristlerin saklandığı binanın bulunduğu sokağı polis ablukaya aldı. Bir polis helikopteri de operasyona havadan destek verdi. "Teslim ol" çağrısına cevap vermeyen teröristlere, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi.

YARALI POLİSLER TEDAVİ ALTINA ALINDI

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne yönelik 2 kadın teröristin düzenlediği bombalı ve otomatik silahlı saldırı ile sonrasında düzenlenen operasyonda yaralanan 2 polis Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Polislerden biri, saldırıya hedef olan çevikkuvvet otobüsünün kırılan camlarının isabet etmesi, diğeri de 2 kadın teröristin etkisiz hale getirildiği operasyon sırasında ayağından hafif yaralanmıştı.

TERÖRİSTLERİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Bayrampaşa'da çevik kuvvet saldırı düzenleyen kadın teröristlerin kimlikleri belli oldu. Emniyet kaynaklarından verilen bilgiye göre, saldırıyı Berna Yılmaz ile Çiğdem Yahşi gerçekleştirdi. İki kadın teröristin terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu kaydedildi.

TERÖRİSTLERDEN BİRİ 20 AY TUTUKLU KALMIŞTI

Bayrampaşa'da Çevik kuvvet'e yönelik silahlı ve bombalı saldırıyı gerçekleştiren, daha sonra saklandığı eve düzenlenen operasyonda öldürülen Berna Yılmaz'ın 2011 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Roman açılımı' toplantısında 'Parasız eğitim istiyoruz. Alacağız.' yazılı pankart açan iki öğrenciden biri olduğu ortaya çıktı. Yılmaz eylem sonrası tutuklanmış, 20 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı. Berna Yılmaz cezaevinden çıkışında halaylarla karşılanmıştı.




DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku