Gündem:
"BEN BU HESABI ÖDEMEM"

Yalova’da başkanlık koltuğuna oturan CHP’li Vefa Salman, 3 Ocak-3 Nisan arasında belediyeye kesilen 972 bin TL’lik 74 bin 700 porsiyon pilav üstü kavurma, kahvaltı ve kokteyl faturasıyla şoke oldu. “Bunları ödemem” diyen Salman, İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş istedi.

Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman, AKP'nin Yüksek Seçim Kurulu'na yaptığı itirazı değerlendirerek, “Bu seçimi kazandığımı AKP'liler de biliyor. Seçim yenilense ne olur. Seçimi ben yeniden alacağım. Hayırlısı olsun. Ben bu işi Allah’ın adaletine bıraktım” dedi.
Yalova Belediyesi Encümen Salonu’nda beraberinde Başkan Yardımcısı Halit Güleç ile basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Vefa Salman, belediyede bir süredir uygulamaya konulan, kısa adı (ZAMBAK) olan, 'Zamandan ve Mekândan Bağımsız Kamu Yönetimi Sistemi'ni kaldırdığını söyledi.

EVDEN ÇALIŞAN PERSONEL ÇAĞRILDI

Personelin işe gelmeden evinden bilgisayar aracılığı çalıştığı bu projeyi kabul etmediğini söyleyen Vefa Salman, birim amirlerine evlerinde görev yapan personelin işyerine gelmesi için talimat verdiğini açıkladı.

BELEDİYE KAYNAKLARINDAN SEÇİM HARCAMASI

Kendisinden önce görev yapan AKP'li Yakup Koçal'ın, belediye kaynaklarının kullanılarak seçim çalışması yapıldığını da belirten Salman, “Seçim dönemine ait 964 bin TL'lik fatura elimize ulaştı. 2 firmaya ait faturalar elimizde. Bunların birisi Yalova’da, birisi de Bursa’da kurulu firma. Bunun 400 bin liralık bölümü çok önemli. Kahvaltı, kokteyl ve yemek bedeli. Hatta pilav üstü kavurma dağıtmışlar. Bunlar seçim yatırımı için kullanılmış” diye konuştu.

AKP'nin adayı Yakup Koçal’ın Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yaptığı itirazlarla ilgili de konuşan Salman, seçimin iptal edilmesi halinde şehirin çok gerileyeceğini, ödemelerin yavaşlayacağını belirtip, şunları söyledi:

"Israrla 1162 numaralı sandık deniliyor. Bu 700. Yıl Osmangazi İlk Okulu’ndaki sandık. O sandıkta görev yapanlar, aslı olan seçmen listesinin fotoğrafını çekiyorlar. 22 tane kişi hepsi aynı listede. 'Oy kullandı mı?' dedim, 'Kullanmadı' dediler. Hiçbiri oy kullanmamış. 22 kişi Milli Piyango Rehabilitasyon Merkezi’ndeki kişiler. Okul dışına öğrenciler kesinlikle çıkmamış. İtiraz gerekçesinde 2 tane askere itiraz etmişler. Bir tanesi rahmetli evladımın en yakın arkadaşı Mert Tecimer. Bir başka arkadaşını aradım Maltepe’de asker, çarşı iznine bile çıkmamış. Babasıyla da konuştum. Diğer iddia edilen kişi Soner Karadağ zabıta memuruydu. Gemlik’te jandarma. Askerlik görevi devam ediyor. O gün görevli olduğunu öğrendik. İkisinin de oy kullandığı doğru değil. Biri Gemlik’ten biri de Maltepe’den çıkmıyor. Mutlu azınlığın elinden çiftlikleri gidiyor. Bunların derdi o. Başka bir şey değil. Bu seçimi kazandığımı AKP'liler de biliyor. Seçim yenilense ne olur. Seçimi ben yeniden alacağım. Hayırlısı olsun. Ben bu işi Allah’ın adaletine bıraktım.

MÜFETTİŞ TALEP ETTİ

Yeni belediye başkanı, pilav üstü kavurma, kahvaltı, kokteyl, protokol ağırlaması olarak belediyeye kesilen faturaların yanı sıra diğer bazı ihalelerle ilgili inceleme yapılması amacıyla İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş talep etti. 3 Ocak’tan başlayıp yerel seçimlerin yapıldığı mart ayında yoğunlaşan 13 faturanın sonuncusu, yeni başkan henüz görevine başlamadan 3 Nisan’da kesildi. Yemek giderleri, 100 kişi ile 7 bin 920 kişi arasında değişen gruplar halinde fatura edildi. Buna göre belediye, 9 kez 4 bin kişiyi geçen sayıda ağırlamalar yaptı. 60 bin 730 lira ile 213 bin 958 lira arasında değişen ve 74 bin 700 porsiyona ulaşan yemek faturalarının toplamı 972 bin 78 lirayı buldu. Ayrıca davetiye, not defteri, çanta, takvim, şemsiye, kitap gibi küçük hediyeler için 155 bin lira ile 163 bin liralık faturalar çıkarıldı. Yeni başkanın itiraz ettiği son 3 aydaki harcama miktarı bu faturalarla birlikte toplamda 1 milyon 300 bin lirayı geçti.


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku