Gündem:
BİNGÖL'de ÜÇ ŞEHİT, ALTI YARALI

BİNGÖL'de ÜÇ ŞEHİT, ALTI YARALI

Bingöl'de bombalı saldırı: 3 şehit, 6 yaralı


Dün akşam Dağlıca'da 3 askerin şehit edilmesi haberinin ardından bugün de kara haber Bingöl'den geldi. Bingöl'de askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 1 astsubay 2 uzman çavuş şehit oldu.


Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde PKK'lılar yola önceden düzenledikleri bombayı askeri zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Patlamada ilk belirlemeye göre 3 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.


Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ne yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Hacılar Mevkii'nde, PKK'lılar karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı.


Patlamada araçta bulunan askerlerden yaralananlar olduğu bildirildi. Bu arada bölgede bombalı saldırı ardınan askerler ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışma sürerken, yaralıları almak için bölgeye Karlıova'dan ambulanslar sevk edildi.


TSK'DAN AÇIKLAMA


3 askerin şehit olduğu PKK saldırısının ardından Genelkurmay Başkanlığı da resmi internet sitesinde açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:


"15 Ağustos 2015 tarihinde saat 15:00 sularında Bingöl / Karlıova Hacılar köyü mevkiinde Bölücü Terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yapılan yol kapamasına müdahale maksadıyla bölgeye intikal eden Jandarma Özel Harekat unsurlarının araçlarından birinin geçişi esnasında önceden yola döşenmiş uzaktan komutalı El Yapımı Patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunda Kahraman üç personelimiz şehit olmuş, altı Kahraman personelimiz de yaralanmıştır. Yaralı personelimiz derhal hastaneye sevk edilmiştir.


Olay sonrası Bölücü Terör Örgütü mensuplarıyla temas sağlanmış olup, bölgeye sevk edilen taaruz helikopterleri ve takviye unsurlarımızla operasyona devam edilmektedir.


Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan Kahraman personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz.


Kamuoyuna saygı ile duyurulur."



Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku