Gündem:
BİR ACI KAYIP DAHA: 'ERGÜDER YOLDAŞ'
BİR ACI KAYIP DAHA: 'ERGÜDER YOLDAŞ'

"Sultan-ı Yegáh" şarkısı gibi çok sayıda unutulmaz eserin bestecisi olarak ün yapan Ergüder Yoldaş hayatını kaybetti. Ergüder Yoldaş bir süredir hastalığı nedeniyle tedavi görüyordu.

Yaklaşık 20 gün önce zatürre teşhisiyle hastanede tedavi altına alınan Yoldaş, sabaha karşı tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.               

6 Haziran 1939'da doğan Yoldaş, bir dönem eşi olan Nur Yoldaş ile 1981 yılında çıkardığı "Sultan-ı Yegah" albümüyle Türk pop müzik tarihinin önde gelen albümlerinden birine imza attı.               

Bir dönem Büyükada'da yaşadığı inziva hayatıyla gündeme gelen Yoldaş, yaşamının son döneminde İzmir'de kız kardeşiyle yaşıyordu.      

ACI HABERİ ERGÜDER YOLDAŞ'IN ESKİ EŞİ DUYURDU

Acı haberi Ergüder Yoldaş'ın eski eşi Nur Yoldaş sosyal medyadan duyurdu.




ERGÜDER YOLDAŞ KİMDİR?

1976'da ses sanatçısı Nur Yoldaş’la evlendi. 70 ve 80'li yılların çok önemli bestecisi olan Yoldaş, Türk pop müziğine "Sultan-ı Yegah" gibi bir başyapıt armağan etti. 80'lerde, makam müziğiyle popun en iyi, en rafine bileşimini yarattı. Uluslararası yarışmalarda birincilik ödülleri aldı. İstanbul Şehir Tiyatroları ve İstanbul Festivali direktörlüğü yaptı. 1981'de bestelediği, eşi Nur Yoldaş'ın seslendirdiği Attila İlhan'ın şiiri Sultan-ı Yegah 45'liğiyle Türk popunda çığır açtı. 1991 yılından sonra uzun süre İstanbul, Büyükada'da inzivada yaşamayı seçti. Son olarak İzmir'de kız kardeşinin yanına yerleşmişti.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku