Gündem:
BİR ARABA, BEŞ ÖLÜ

BİR ARABA, BEŞ ÖLÜ

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı’ndan dün gece Türkiye'ye giriş yapan Irak plakalı lüks bir araç Diyarbakır'a gitmek için İpekyolu olarak da bilinen E-24 karayolu üzerinde seyir halindeyken bu sabaha karşı Kızıltepe-Nusaybin ilçeleri arasında kalan Yeniköy mevkiinde silahlı saldırıya uğradı.

ÇAPRAZ ATEŞ SONRASI YAKIN MESAFEDEN ATEŞ EDİLDİ

Edinilen bilgiye göre kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uzun namlulu silahlarla çapraz ateşe alınan araç kontrolden çıkıp durdu.

Saldırganlar “Sigorta atışı” adı verilen yöntemle kesin sonuç alma amacıyla bu kez araca yaklaşarak araçtakilerin sağ olup olmadıklarını kontrol etti. Sağ olanlara yakın mesafeden ateş ettikleri öğrenildi.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Irak'ın Duhok kentinden yurda giriş yaptıkları belirlenen araçtaki Hındreen Abdullah Salih (38), Waheda Haedar Jasim (62) Abdullah Saleh Mustafa (68), Chiman Shaheen Khalid (74) olduğu öğrenildi. Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne sevk edilen Ahmed Jalaladeen İbrahim de kurtarılamadı.

Otopsi işlemlerinin ardından İbrahim’in cenazesi, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilecek, orada bekleyen 4 cenazeyle birlikte yakınlarına teslim edilip Irak’a götürülecek. Ölenlerin yakınlarının hastanedeki bekleyişi sürüyor.

TEDAVİ AMAÇLI GELDİKLERİ SÖYLENDİ

Aile bireyleri, doktor randevusu için tedavi amaçlı Diyarbakır'a gelirken saldırıya uğradıklarını bildirilirken, suikastın kim tarafından ne amaçla gerçekleştirildiği ise henüz belirlenemedi.

SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Silahlı saldırıda ölen 5 kişinin, Nusaybin’de mola verdikleri ve saldırıdan dakikalar önce dinlenme tesisindeki son görüntüleri ortaya çıktı. Saat 23.44’te kaydedilen görüntülerde; Hındreen Abdullah Salih (39) ve Waheda Haedar Jasim’in (63), Chiman Shaheen Khalid’in (75) kolundan tutup vitrinlere baktığı, Abdullah Saleh Mustafa (69) ve Ahmed Jalaladeen İbrahim’in (45) peş peşe tesise girdikleri görülüyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Otopsi raporuna göre hayatını kaybedenlerin yakın mesafeden bitişik atış sonucu beyin, doku ve organ harabiyetine bağlı hayatlarını kaybettikleri öğrenildi. Savcılık gizemli suikastın perde arkasını ve olayın faillerinin yakalanması için soruşturma başlattı.

4 GÖZALTI

Valilikten yapılan açıklamada, yapılan soruşturmada olayın şüphelisi oldukları değerlendirilen M.Ş., F.A., A.Y. ve A.K. isimli 4 şüphelinin Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gözaltına alındığı, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

ŞÜPHELİLER KAMERALARDAN TESPİT EDİLDİ

Haklarındaki iddiaları reddettikleri belirtilen şüphelilerin, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve güvenlik kameralarından tespit edildikleri ortaya çıktı. Şüphelilerin adreslerinde de aramalar yapılıyor.
 



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BOLAT'tan KIZDIRAN ET AÇIKLAMASI
Et fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından vatandaşlar neredeyse kasabın yolunu unuttu. Seçimden...

Haberi Oku