Gündem:
BİR NUMARA GÜLEN ama GÜLEN'i TÜRKİYE'de TEMSİL EDEN KİM?
BİR NUMARA GÜLEN ama GÜLEN'i TÜRKİYE'de TEMSİL EDEN KİM?

Bozdağ: "ABD, Gülen'i iade etmezse Türkiye'yi bir teröriste feda etmiş olacaktır"


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "ABD'den Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili henüz resmi bir yanıt yok. Avrupa ülkeleri de biliyor. Herkesin net olmasını beklemek bizim hakkımız. Artık Fethullah Gülen, ABD için de başka bir ülke için de kullanışlı bir maşa olma vasfını yitirmiştir" dedi. Darbe girişimcilerinin nasıl ifade vereceğine dair Fethullah Gülen tarafından talimat yayınlandığını söyleyen Bozdağ " 16 bin civarında tutuklama, gözaltı işlemi devam eden 6 bin civarında, 7 bin 668 civarında adli kontrol kararı verilen var. Yurtta Sulh Konseyi üyeleri kim? Devlet başkanı, başbakan, bakanlar kim olacaktı bunlara dair de henüz kesinleşmiş veriler yok" diye konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AA Editör Masası'nda soruları yanıtladı. Bozdağ'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Türkiye böylesi bir birlikteliğe ilk defa şahit oldu. Yüzlerce yıllardır verilemeyen fotoğrafı 7 Ağustos'ta tüm Türkiye vermiştir. Demokrasi, milli irade ve hukuk devletine sahip çıkma konusunda ortaklaşmayı da gösteriyor. Bütün siyasi partiler birbirimizle rekabet edebiliriz, ağır eleştiri yöneltebiliriz. Bunu demokrasi, cumhuriyet sayesinde yapıyoruz. Bu sistem tehlikeye girdiğinde hepimizin birlik olması gerekir. 15 Temmuz-7 Ağustos mesajı, Türkiye'de artık darbelerin yapılamayacağı, teşebbüs edene milletin izin vermeyeceğidir. Bu maşaları kullananlara da, bu hain maşalara da bir cevap veriyor. Ayrıca Türkiye'nin dostlarını sevindiren bir fotoğraftır. Ama Türkiye'nin düşmanları perişan oldular. Dışarıda zayıf Türkiye olsun diye her imkanı seferber edenler çok pişman oldular.

BİR TERÖRİSTE TÜRKİYE'Yİ FEDA ETMİŞ OLACAKLAR

ABD'den Gülen'in ifadesiyle ilgili henüz resmi bir yanıt yok. Avrupa ülkeleri de biliyor. Herkesin net olmasını beklemek bizim hakkımızdır. ABD yetkililerine empati yapmalarını öneriyoruz. Obama'ya eşi ve çocuklarıyla tatil yaparken suikast girişiminde bulunulmuş olsa, Beyaz Saray bombalanmış olsa, halkın üzerine tank sürülmüş olsa, askeri helikopterlerle insanlara ateş açılsa bu eylemi gerçekleştiren teröristlerin başı Türkiye'de olsa. Türkiye biz bir düşünelim dese ABD halkı, yönetimi bundan memnun olur mu olmaz mı? ABD, Gülen'i iade etmezse Türkiye'yi bir teröriste feda etmiş olacaktır.

TUTUKLANMASINI İSTEDİK

FETÖ'nün elebaşı Fethullah Gülen'in iadesi ile ilgili dosyayı ve bu dosyanın eklerini ki 100'lerce klasördür, ABD yetkili makamlarına hem elektronik ortamda gönderdik hem de resmi yazışma usulüne uygun bir şekilde ilgili makamlar aracılığı ile gönderdik. Bu arada Fethullah Gülen'in geçici yakalanmasını ve tutuklanmasını talep ettik. Güneşin varlığını ispat için delile hacet var mı? ABD'nin yetkili makamları bizden giden yazıları aldıktan sonra bizden yakalama- tutuklama talebimizin neden acil olduğuna dair sorular sordular. Biz cevaplarımızı da gönderdik. Arkasından Dışişleri Bakanlığı aracıyla şahsıma hitaben bir mektup geldi. ABD'leri uzmanların bu konuda inceleme yapabileceği gibi, Türkiye'den uzman bir heyetin ABD'ye gelerek muhattaplarıyla görüşme yapmasının istendiği bir mektup geldi. Biz de bu teklifi önemsiyoruz, sizden bir uzman heyet öncelikle gelsin, daha sonra Türkiye'den bir uzman heyet gitsin dedik.


MAŞA OLMA İHTİMALİNİ YİTİRDİ

ABD yetkililerinin  açıklamalarından iade talebini önemsedikleri mesajı çıkıyor. Artık Fetullah Gülen, ABD için de başka bir ülke için de kullanışlı bir maşa olma vasfını yitirmiştir. Toplum artık bu canavarlaşmış terör örgütüne karşı bütün imkanlarıyla teyakkuz haline geçmiştir. Deşifre oldu artık, istihbarat okulları zinciri artık faş olmuştur. Türkiye'de bu iş bitmiştir, başka ülkelerde de bitmiştir.

ABD AMASIZ FAKATSIZ İADE ETMELİ

Kozmik Oda'dan alınan bilgileri kime aktarıyor? Şimdi Kazakistan'da, Pakistan'da, Etiyopya'da buralarda eğitim alan ve ileride devlette nüfuzlu yerlere gelenler bilgileri aktarıyor. Bu bilgileri nereye kullanıyorlar? Eğitimle uğraşıyorum diyor ya, bu istihbari bilgiler matematiği, fiziği daha iyi anlatmak için mi lazım? Bu yapılar o bilgileri topluyorlar, bir hiyerarşi üzerinden üstlerine aktarıyor, daha sonra Pensilvanya'daki zata aktarıyor. O zat da elin de mi tutuyor yoksa, onu kullananlara mı veriyor? Bir istihbarat okulları zinciri bitmiştir. Bu konudaki değerlendirmeyi herkesten istiyorum. ABD de bu zatı amasız, fakatsız Türkiye'ye iade etmeli. Etmezse ilişkiler olumsuz etkilenir. Türkiye'de ABD'ye karşı çok büyük rahatsızlıklar var. Bu nefret boyutuna doğru gidiyor. ABD'de senatörleri, İngiltere'de milletvekillerine para ile satın alan, yatırım yaptıran bir yapı. Bunu görüyor insanlar Türkiye'de. ABD içerisinde demokrasiye inanan insanlar da buna karşı çıkıyor. Bu değerler ABD'yi de AB'yi de ayakta tutuyor. Türkiye bu anlamda demokrasi destanı yazmasına rağmen ne ABD'den ne başka ülkeden takdir almıştır. Takdir etmeleri şart değil biz bunu inandığımız için yaptık. Türk halkının ABD'ye karşı bakışı, bunun nefrete ilerlemesi, bunu durdurmak ABD'nin elindedir. ABD'nin Gülen'i iade etmesini bekliyorum.


'BİR NUMARA GÜLEN AMA...'

Bu darbe girişimi Gülen'in sevk ve idaresinde yürüdü. Bir numara Gülen ama Gülen'i Türkiye'de temsil eden kim? Bu konuda kesinleşmiş değil. Yurtta Sulh Konseyi üyeleri kim? Devlet başkanı, başbakan, bakanlar kim olacaktı bunlara dair de henüz kesinleşmiş veriler yok. Bunlar soruşturma sürecinde ortaya çıkacaktır. İfadeler alınıyor. El konulan birçok belge var. Buradaki mesajlar, bilgiler, el yazılı evraklar, MOBESE kayıtları, tanıklıklar bütün bunların deşifresi, analizi ve tasnifi pek çok soruyla aydınlatılacaktır. 

NASIL İFADE VERECEKLERİNE DAİR TALİMAT YAYINLAMIŞ

Fethullah Gülen, istihbaratımıza göre, nasıl ifade vermeleri için talimat yayınlamış. Çarpıtmak için, oradaki yapının çözülmemesi için ifade talimatı hazırlanıyor. Ancak o ifadeler örgütü deşifre etmiş oluyor. Gülen'in ortaya koyduğu bu sapık anlayışlar onları, aileleri perişan etti. Kaç ocağa ateş düştü. Pek çok insan hürriyetinden mahrum oldu, pek çok insan katil oldu. Bu yapıya dur demezlerse ileride hangi vahşi suçlar işlenecek bunları kestirmek zor. Şimdi herkese diyorum ki lütfen bildiklerinizi anlatın. Bu DAEŞ, PKK militanları da böyle motive ediyor. Ölen şehit, öldüren şehit, herkes cennete gidiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Masum insanları öldürüyor, iyilik yaptığını düşünüyor.


ALTIN NESİL DEDİLER BİR NESLİN ALTINI OYDULAR

Deve kuşu misali, başını kuma gömüyor, kimse beni görmüyor diye düşünüyor. Suç üstü hal ve 79 milyonun şahitliği var. Bundan sonra bir hakikati ortaya koymak gerek. Bu yapıda takiye çok önemli. Gizle, gizle, gizle. Şeffaf olmayan her yapı, herkes için tehlike ve tehdit oluşturur. Bir yerde insanlara kod adı veriliyorsa orası gayri ahlaki, gayri meşru bir yerdir. Ünite ünite, hücre hücre yapılandırır. Yasalara uygun hareket ediyorsanız bunlara gerek var mı? Yanlışı ibadet aşkıyla yapmak, ona ibadet kazancı sağlamayacak. Bir nesli mahvettiler, altın nesil dediler altını oydular. Az kalsın devletimizin de altını oyacaklardı.

TUTUKLAMA VE GÖZALTI SAYILARI

Gözaltılar ve tutuklamalarla ilgili rakamlar değişiyor. Şu an tutuklama rakamları 16 bin, gözaltılar da 6 bin civarında. 7 bin 668 civarın adli kontrol kararı verilen kişi var. Bunlar değişiyor. Yeni gözaltı ve tutuklamalar olabiliyor. Uluslararası kuruluşların işkence iddiaları subjektif. En son Uluslararası Af Örgütü bir şeyler açıkladı. Kendi saygınlığına da zarar getirdi. Darbe teşebbüsü sırasında yakalananların çatışma sonucu zorla teslim alınmıştır."


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku