Gündem:
BİRÇOK SİTEYE ERİŞİM ENGELİ
BİRÇOK SİTEYE ERİŞİM ENGELİ

Türkiye'de bazı internet sitelerine erişim engeli

Türkiye'de yayın yapan pek çok haber sitesine TİB tarafından erişim yasağı getirildi.

Gece geç saatlerde Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne yakın Rudaw, Erbil merkezli BasNews Dicle Haber Ajansı (DİHA), Hawar Haber Ajansı (ANHA) Özgür Gündem gazetesi, Yüksekova Haber, Sendika.org, RojNews internet sitelerine erişim engellendi. 

Rudaw'ın internet sitesinde, "Türkiye, Rûdaw Medya Grubu’nun internet sitesine, “idari tedbir” amaçlı erişim yasağı getirdi" denildi.

Söz konusu kaynaklara Türkiye’de ulaşmak isteyen internet kullanıcıları, “Mahkeme kararı ile engellendi” yazısıyla karşılaşıyor.

Facebook ve Twitter'da da aynı sorun

Dün gece başlayan IŞİD ve Kuzey Irak'a yönelik hava operasyonlarının ardından, sosyal medya sitelerine erişim yavaşladı.

Türk Hava Kuvvetleri’nin IŞİD ve PKK mevzilerine düzenlediği operasyon sonrasında birçok kullanıcı Twitter ve Facebook’a girememekten şikayetçi. Twitter kullanıcıları hava operasyonunun düzenlendiği dakikalarda, erişim engeliyle karşılaştı. Gece 01.15 itibariyle erişime engellenen Twitter yaklaşık 15 dakika sonra yeniden erişime açıldı.


Diğer internet sitelerine normal bir şekilde ulaştığını belirten birçok kişi, sosyal medya sitelerine ulaşmakta sorun yaşadığını bildirdi. Twitter ve Facebook'ta yaşanan yavaşlama sebebi hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.


An itibariyle kullanıcıların VPN servisleri aracılığıyla Twitter’a bağlanabildiği bildiriliyor.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku