Gündem:
BOMBA İNCİRLİK İDDİASI, ÜSTELİK MOSSAD'ın SİTESİNDEN...
BOMBA İNCİRLİK İDDİASI, ÜSTELİK MOSSAD'ın SİTESİNDEN...

MOSSAD’a yakınlığıyla bilinen DEBKAfile, ABD’nin İncirlik Üssü’nde bulunan nükleer silahlarını Romanya’a taşıdığını iddia etti.

DEBKA o iddiasını şu satırlarla yayımladı:

“Ortadoğu'da anlayışları değiştiren bir gelişme ile ABD, Türkiye'nin güneyinde bulunan İncirlik Üssü'nde bulunan taktiksel nükleer bombalarını gizlice Romanya'da bulunan askeri üssüne taşımaya başladı.

Obama yönetimi bu adımıyla Ortadoğu'da kepenkleri kapatmaya yönelik bir adım atmış oldu.

Karşılığında, Moskova hızla genişleyen bir hareketle hava kuvvetleri İran'da bulunan bir üssü kullanarak ayak izlerini bölgeye bırakırken, bu sayede Suriye'deki işlerini kolaylaştırmış oluyor. Kalibre güdümlü füzelerini taşıyan Rus savaş gemileri Akdeniz ve Hazar Denizi'nde gezinirlerken, ileri seviye bombardıman ve savaş uçakları her iki ülkede operasyonlarını arttırıyorlar.

DEBKAfile'ın askeri ve istihbarat kaynaklarının verdikleri rapora göre, Türk - Amerikan görüşmesinden sonra baskılara dayanamayan Washington bir ay önceki kalkışmadan sonra üste bulunan havacı sayısını 1500'e düşürürken, nükleer silah deposunu ise güvene almak üzere boşaltmaya karar vermişti. Burada bulunan havacılar 112km ötede Suriye'de bulunan IŞİD'e karşı savaşıyorlar.

İddia o ki, Türkiye nükleer silahlar üzerinde kontrol sahibi olmak istiyor, ABD ise buna karşı çıkıyor.

50-70 arası B61 taktiksel ağır nükleer bomba ABD bombardıman uçaklarının kullandıkları pistin yakınlarında bir sığınakta tutuluyorlar. Bununla birlikte Washington tarafından bu bilgi doğrulanmıyor, ABD'nin havacıları ve karacıları, geçtiğimiz ay ortaya çıkan ve Recep Tayyip Erdoğan tarafından bastırılan darbe girişiminden itibaren bir aydır üste tecrit altında kapalı tutuluyorlar.

ABD ve Türkiye arasında bozulan ilişkilerin tersi olarak Erdoğan ve Putin'in 8 Ağustos günü St. Petersburg'da görüşmesiyle Rus – Türk barışması gelişiyor. O günden sonra İncirlik'ten ABD uçaklarının atılarak yerlerine Rus Hava Kuvvetleri'nin alınması konuşulmaya başlanmıştı. Bu süreç başlamış durumda.”

Çeviri: Şıvan Okçuoğlu
odatv.com

B61 nedir?

Uranyum içeren ve 170 kilotona kadar patlayıcı gücü olan ABD yapımı taktik nükleer bomba. 1963 yılında ABD’nin New Mexico kentindeki Los Alamos Ulusal Laboratuvarları’nda tasarlanan B61, 1968 yılında tamamen kullanıma hazır hale geldi. B61, stratejik bombardıman uçaklarıyla birlikte F-16 ve F-4 savaş uçaklarında kullanılabiliyor.


ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku