Gündem:
BTP'den STK ZİYARETİ

BTP'den STK ZİYARETİ

Bağımsız Türkiye Partisi'nden bir heyet, Bayrampaşa'da bulunan Kanatlar ve Çevre Köyleri Kültür Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği'nin yönetim kurulu toplantısına katıldı. Toplantıya aralarında Bayrampaşa İlçe Başkanı Müştak Engin Taştemur, İnsan Kaynakları Başkanı ve İstanbul İl Başkan Yardımcısı Doç Dr. Ali Bestami Kepekçi, il ve ilçe yönetiminden bir grup eşlik etti.

BTP heyetini Kanatlar Derneği Başkanı Cemil Çubuk ve derneğin yönetim kurulu üyeleri karşıladı.Dernek Başkanı Çubuk, "Bu akşam bizi ziyaret ederek ayrıca onurlandırmıştır. Bizden birisinin ilçe başkanı olması bizleri oldukça sevindirmiştir. Hoş geldiniz sefa verdiniz. Daha fazla uzatmadan sözü misafirlerimize bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

'Haydar Baş Bey de daha önce ziyaret etmişti'

BTP İlçe Başkanı Taştemur, davet için Dernek Başkanı Çubuk'a teşekkürlerini ifade etti. Merhum Prof. Dr. Haydar Baş Bey'in de daha önce derneği ziyaret ettiğini belirten Taştemur, şunları söyledi:

"Haydar Bey, yapılan görüşmeden büyük bir muhabbet aldığını ifade etmişti. İnsan kaynakları başkanımız Doç. Dr. Ali Bestami Bey, bölge başkanımız Tolga Gölelçin Bey, MYK üyemiz Murat Çabas Bey gençlik başkanımız Ahmet Bey, eski ilçe başkanımız Yaşar Bey ve genel sekreterimiz Çınar Bey ile beraber yaklaşan yerel seçimler konusunda birbirimize nasıl destek olabiliriz bunun istişaresini yapmak üzere ziyarete geldik. Çalışmalarımızda sizleri de aramızda görmek istiyoruz. Sözü şimdi insan kaynakları başkanımıza bırakıyorum."

'Balkanlara Türk mührü sizin dedelerinizin eseridir"

BTP İnsan Kaynakları Başkanı Doç. Dr. Ali Bestami Kepekçi , "Öncelikle Kanatlar ve Çevre Köyleri Kültür Derneği olarak bizi misafir ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum" diyerek sözlerine başladı.

"Bu derneğin bizim için en önemli yanlarından bir tanesi ebedi Genel Başkanımız Prof. Dr.  Haydar Baş Beyin bu derneği sağlığında ziyaret etmiş olmasıdır" diyen Kepekçi, "Ziyaret sonrası 'Kendimi evimde hissettim' cümlesi hâlâ aklımızdadır" dedi.

Kepekçi konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bölgenizin örf ve adetlerini topluma aktarma açısından Meltem TV'de uzun yıllar yapılan Tuna Boyları programı Prof. Dr. Haydar Baş Bey'in en çok önem verdiği programlardan bir tanesiydi ve hep Batı Trakya'da yaşayan Müslümanları anlatırken övgüyle bahsederdi. Hepimizin bildiği gibi Osmanlı döneminde, Anadolu'daki Yörük-Türkmen ailelerinin dini ve milli hassasiyetleri yüksek düzeyde olanları seçilerek Müslüman-Türk kültürünün Avrupa'ya yayılması için fethedilen yerlere göç ettirildi. Sizlerin atalarınız birer uç beyi gibi fonksiyon görmüştür. O bölgelere vurulan Müslüman Türk mührü sizin dedelerinizin eseridir. Dolayısıyla sizler bu yönlerimize seçilmiş ailelersiniz."

'Ülkemizde yoğun bir kutuplaşma var'

Son yıllarda yoğun bir şekilde halkımızın kutuplaştırıldığına dikkat çeken Kepekçi, "Çok net konularda bile her nasılsa kutuplaşmayı başarıyoruz. Hafta sonu yeşil sahalarda bir hakem saldırısı olayına tanıklık ettik, bu konuda bile kutuplaşmayı başarıyoruz.  Olayları tartışma ve çözüm üretme yerine hep tüm konulara fanatizm ile yaklaşıyoruz. Her basit konuyu vatandaşlarımızın birlik ve beraberliğinin bozulmasına vesile kılıyoruz, birbirimizi ötekileştiriyoruz" dedi.

'Son zamanlarda Atatürk düşmanları reklam ediliyor'

Son zamanlarda Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığının artmasına dikkat çeken Kepekçi, "Bakınız son günlerde Mustafa Kemal Atatürk'e karşı Kurtuluş Savaşı sırasında mücadele eden, Cumhuriyet ile Mustafa Kemal Atatürk ile sorunları olan insanlar yeniden reklam edilerek, isimleri caddelere verilmiştir. Gelinen noktada Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partinin yöneticileri bile Cumhuriyet düşmanlarını savunur hale gelmişlerdir. Bunlar göstermektedir ki hedef hem ülkenin kurucu unsurlarıdır. Mustafa Kemal Atatürk'e olan saldırı aslında Cumhuriyetedir, ülkemizin üniter yapısınadır, milletimizin birlik ve beraberliğinedir" dedi.



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku