Gündem:
BUGÜN TÜRKİYE ATA'SINA KOŞUYOR
BUGÜN TÜRKİYE ATA'SINA KOŞUYOR

Ankara Fenerbahçeliler Derneği’nin öncülük yaptığı ve kulübün destek verdiği ve ülke genelindeki bütün taraftar derneklerinin katılım sağlayacağı, Anıtkabir’deki “Türkiye İçin Adalet, Fenerbahçe İçin Adalet” ekinliği bugün gerçekleşecek.

Anıtkabir’de 1 milyon yurttaşın Fenerbahçe’lilerin çağrısı üzerine ‘Adalet’ talebiyle toplanması bekleniyor.

Kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin de tam kadro yer alacağı buluşmaya, ayrıca futbol ve diğer spor branşlarında geçmişte ve bugün büyük başarı göstermiş isimlerle birlikte diğer takımların taraftar gruplarının da kendi formalarıyla katılacakları bildirildi. Öte yandan büyük Anıtkabir buluşması için, ülke genelinde faaliyet yürüten 150 dolayındaki Fenerbahçe taraftar derneği de bulundukları şehirlerden otobüsler kaldıracak.

Bayrağını kap, “Ata’nın huzurunda Adalete Fener Yak”

Dernek yönetiminin verdiği bilgilere göre, ADD, Türkiye Emekli Subaylar derneği, T. Emekli Astsubaylar Derneği, Milli Merkez, TGB ve Vardiya Bizde Platformu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kurum ve kuruluş da bayrak, flama ve pankartlarıyla Anıtkabir’deki buluşmada yer alacak.

Derneğin verdiği bilgiye göre ektinliğe ilişkin planlama, bir milyon katılımcı üzerinden gerçekleştirildi. Çağrıyı yapan Ankara Fenerbahçeliler Derneği bir haftadır gece gündüz demeden çalışıyor. Hangi takım taraftarı olursa olsun Özellikle Ankaralı yurttaşlardan Antıkabir’deki buluşmaya katılması için günlerdir Ankara’da cadde cadde el ilanları dağıtılırken kentin dört bir yanı da yürüyüşe davet eden afişlerle donatıldı.

Yıldırım, Anıtkabir özel defterine ne yazacak?

Aziz Yıldırım ve kulübün diğer yöneticilerinin kortejin en önünde yer alacağı yürüyüş, Aslanlı Yol’dan başlayıp önce mozoleye çelenk konulması, ardından da başkan Aziz Yıldırım’ın Anıtkabir özel defterine yazacağı mesajlarla sona erecek şekilde planlandı.

Etkinliğe ilişkin en fazla merak uyandıran konuların başında ise Aziz Yıldırım’ın Anıtkabir özel defterine neler yazacağı geliyor. Kulübe yakın kaynaklar, Aziz Yıldırım’ın yazacakları ile çok önemli mesajlar vereceğini belirtiyor. Aziz Yıldırım’ın da deftere yazacağı ifadeleri günler öncesinden hazırladığı ve ‘adalet ve cumhuriyetin temel değerleri’ vurgulu bir metin hazırladığı kaydediliyor.

‘Evlatların sana geliyor’

Fenerbahçe’nin taraftar grubu 12Numara, bugün gerçekleştirilecek yürüyüş hakkında bir bildiri yayımladı. Bildiride şu ifadeler kullanıldı:

“Sarı saçlı mavi gözlü dev! Evlatların sana geliyor!

Hani şu “Ebedi muvaffakiyetler” emrettiğin evlatların..”İZİNDEYİZ” diye pankart açıp, mesaiye hiç başlamayanların tersine canları dişlerine takıp, adalet için çalışan evlatların! Haksızlığa, hukuksuzluğa Fenerbahçe sevdasıyla set çekmek için!..

Gösterdiğin yolda cesaretle yürüdüklerini dosta düşmana haykırmak için! Şehit kanlarıyla, alınterleriyle yazılmış tarihlerine layık olmak için! O tarihe leke sürmeye cüret edenlere “hiçbir durum ve şartta dahi” boyun eğmeyeceklerini gösterip, alayına meydan okumak için! Birinci vazifeleri gereği emanetlerini sonuna kadar muhafaza ve müdafaa edeceklerini yeni baştan ilan etmek için!..

En kıymetli hazineleri olan varlıklarının ve geleceklerinin yegane temeline sahip çıkmak için! Aziz vatanın bütün kalelerini zaptettiklerini sananlara inat, “SON KALE”nin burçlarında bayraklarını dalgalandırmak için!..

Gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde olanların suratlarına Sarı Lacivert direnişin tokadını çakmak için!

Şahsi menfaatlerini her şeyin üzerinde tutanlara karşı omuz omuza yürümek için!.. Sarı saçlı mavi gözlü dev! Evlatların sana geliyor! Güneş sarısı saçlarının gök mavi gözlerinin üzerine yemin ederek, huzurunda adalete “Fener” yakmak için! Ve biliyoruz ki, ihtiyacımız olan kuvvet damarlarımızdaki asil kanda fazlasıyla mevcut!

EVLATLARIN SANA GELİYOR!”

Daha önce F.Bahçeli Avukatlar Derneği’nin organize ettiği, “Türkiye için adalet, Fenerbahçe için adalet” yürüyüşü Bağdat Caddesi’nde yapılmıştı. Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerin de katıldığı yürüyüş, Şaşkınbakkal’da başlayıp, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda sona ermişti.

Fenerbahçe Kulübü’nün açıkladığı rakamlara göre, yürüyüşe 450 bin destekçi katılmıştı. Türkiye genelindeki çok sayıda taraftar derneğinden katılımcılar İstanbul’a akın etmişti. Şimdi ise hedef, Anıtkabir’e yapılacak yürüyüşte katılımcı rakamını ikiye katlamak olarak belirlendi.



Aydınlık Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku