Gündem:
BÜLENT TEZCAN AYAĞINDAN VURULDU
BÜLENT TEZCAN AYAĞINDAN VURULDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Aydın'da bir restaurantta silahlı saldırıya uğradı. Gelen son dakika bilgisine göre, Bülent Tezcan saldırıda ayağından yaralandı. Aydın’da CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ı ayağından tabancayla vuran saldırgan Alparslan Sargın, Kuşadası İlçesi’nde yakalandı.

Olay, saat 19:00-19:15 sularında CHP Aydın İl Başkanlığı karşısında meydana geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Cumhuriyet Bayramı ile ilgili bir sergiye katıldıktan sonra partililerle birlikte yemek için bir restorana geçti. 

Yemek sırasında henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi, silahını çekip tabancayla Tezcan’a ateş etti. Ayağından yaralanan Tezcan, Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim ve Araştrıma Hastanesi’ne kaldırılanak tedaviye alındı.

SALDIRGANIN DAHA ÖNCE DE SABIKASI VAR
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'a silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişinin Alparslan Sargın olduğu belirtildi. Yaralama suçundan sabıkası olduğu belirtilen Sargın'ın olayın ardından yanındaki arkadaşı Fatih Y. ile birlikte kaçtığı ifade edildi.

'SİYASİ SLOGAN ATTI' İDDİASI

NTV izmir Temsilcisi Merih Ak ve olay sırasında restoranda bulunan görgü tanığı ve yerel gazeteci Suat deniz'in anlatımlarına göre saldırgan Tezcan'a yaklaştıktan sonra 'siyasi slogan attı' ve daha sonra tabancasını ateşledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise yaptığı açıklamada olayı haber alır almaz Aydın'a doğru yola çıktığını ve hastane yetkililerinden aldığı bilgiye göre Tezcan'ın hayati tehlikesinin olmadığını söyledi. Özel, özellikle gençlik örgütlerine, gençlere ve üyelerine seslendiğini belirterek tepkisellik içine girilmemesini istedi ve 'meseleyi hukuk içinde çözeceğiz' dedi. Özel ayrıca saldırının gerçekleştiği restoranda bulunan gazeteciler tarafından saldırganın görüntülerinin kaydedildiğini belirtti. 

Anadolu Ajansı'na konuşan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır da, Tezcan'ın Aydın'da bir restoranda yemek yerken silahlı saldırıya uğradığını, konuyu Genel Merkez olarak an be an takip ettiklerini belirtti. Kendisinin de İzmir'den Aydın'a doğru yola çıktığını dile getiren Sındır, "Ailesinden aldığımız bilgiye göre bir kurşun isabet etmiş. Korkulacak birşey yok. Tedavisi iyi gidiyor." dedi.



’SAYGILI OLACAKSINIZ’ DİYE BAĞIRIYORDU

CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, CNN Türk televizyonuna bağlanarak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’a yönelik saldırıya ilişkin bilgiler verdi. İnci, saldırganın ‘saygılı olacaksınız’ diye bağırdığını ve Tezcan’a tek ateş ettiğini belirtti, "O esnada yanındaydım, ben ambulansa bindirdim" dedi. İnci, ayrıca Bülent Tezcan’ın sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti. 

BÖKE'DEN, TEZCAN'A YÖNELİK SALDIRIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın Aydın'da silahlı saldırıya uğramasını değerlendirerek, "Türkiye'de bu tür silahlı saldırıların artması ihtimalinin çok yükseldiğini daha önce de ifade etmiştik" dedi.

Çorum Valiliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonunun çıkışında gazetecilerin olayla ilgili sorusunu yanıtlayan Böke, haberi yeni aldıklarını ifade ederek, "Biz de ancak içeriye girerken haberini aldık. Dolayısıyla henüz detaylı bilgimiz yok. Ancak Türkiye'de bu tür silahlı saldırıların artması ihtimalinin çok yükseldiğini daha önce de ifade etmiştik" diye konuştu.

Böke, "Türkiye’nin gerginleştirilmeyen bir siyasete, kutuplaştırılmayan bir siyasete ihtiyacı var. Silahlanarak ve bireysel infazlarla bir yarın inşa edilemez. Türkiye’de çok acilen olağanüstü halin bitirilip artık olağan günlerin inşa edilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN YILDIRIM: TEZCAN'LA GÖRÜŞTÜM

Başbakan Binali Yıldırım da saldırı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Bülent Tezcan ile görüştüğünü ve durumunun iyi olduğunu belirtti. Başbakan saldırı sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da geçmiş olsun telefonu açtığını söyledi.

 

Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku