Gündem:
BURSA'da PATLAMA

BURSA'da PATLAMA

Bursa’da Ulucami bahçesi batı kapısında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Bursa’da yaşanan patlamanın bir kadın canlı bombanın kendisini infilak ettirmesiyle gerçekleştiği, ölen kişinin de canlı bomba olduğu belirtiliyor. Ancak emniyetten henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Çevrede çok geniş güvenlik önlemleri alındı. Görgü tanıkları Bursa Ulu Camii yakınında yaşanan patlamanın ardından beyaz dumanların gökyüzüne yükseldiğini söyledi. Bursa'daki patlamaya ilişkin gelişmeleri aktaracağız.

Son dakika: Bursa’da Ulucami yanında meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. Patlamanın canlı bomba saldırısı nedeniyle gerçekleştiği öğrenildi. Ölen kişinin de canlı bomba olduğu belirtiliyor.

PATLAMA BURSA'nın MERKEZİ


Bursa'da saat 17.25 sıralarında şehir merkezinde büyük bir patlama sesi duyuldu. Ulucami’nin batı kapısının önünde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre bir kişi öldü, 7 kişi yaralandı. Patlamanın yaşandığı yer dikkat çekici, çünkü Bursa'nın merkezi. Patlama sonrası cami karşısındaki dükkanların camları kırılırken, vitrin parçaları ve mallar etrafa saçıldı. Şiddetli patlamanın sesinden korkan vatandaşlar etrafa kaçışmaya başladı. Ana baba günü yaşanırken, camideki vatandaşlar da korkarak Ulucami’yi tahliye etti.


Olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye sevk edildi. Yaralılara ilk müdahaleyi vatandaşlar yaptı. Kolundan ve bacalarından yaralananlara vatandaşlar tahtadan atel yaptı. Trafik kilitlendiği için polis ve 112 ekipleri bölgeye ulaşmakta zorlandı.


PATLAMANIN NEDENİ CANLI BOMBA


Polis, Ulucami’nin batı cephesinde bir kadının yerde kanlar içinde cansız yattığını görerek, canlı bomba olma ihtimali üzerinde durdu. Bir diğer ihtimal el yapımı patlayıcıydı. Önceden bırakılan el yapımı patlayıcının kumanda ile patlatılmış olabileceği ihtimali de değerlendirildi. Trafo, doğalgaz veya tüp patlaması ihtimali de araştırıldı.


Ancak Bursa'daki patlamanın kadın canlı bombanın yanındaki bombayı patlatması nedeniyle gerçekleştiği öğrenildi. Bir kadın canlı bombanın elinde siyah poşet olduğu iddiası var. Patlamada ölen kişinin de canlı bomba olduğu değerlendiriliyor. 


GÖRGÜ TANIKLARI: BEYAZ DUMAN YÜKSELDİ

Görgü tanıkları Bursa Ulu Camii yakınında yaşanan patlamanın ardından beyaz dumanların gökyüzüne yükseldiğini söyledi.



DHA
Anahtar Kelimeler
BURSAda PATLAMA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku