Gündem:
BURSA'da SUYA YÜZDE 15 ZAM

BURSA'da SUYA YÜZDE 15 ZAM

Bursa’da ihtiyaç sahibi vatandaşların içme suyunu yüzde 30 avantajlı fiyatla kullanmasını sağlayan karar, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilerek yürürlüğe girdi. İndirim kararı 1 ocaktan itibaren geçerli olacak. Karar, 44 bin civarında ihtiyaç sahibini ilgilendiriyor.

AVANTAJLI SU İNDİRİMİNİN ARDINDAN BİNDİRİM GELDİ

AKP’li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yönetiminde yapılan Aralık ayı ikinci meclis oturumunda Bursa’daki içme suyu fiyatları güncellenerek yüzde 15 zam yapılması kararlaştırıldı. Zam kararı CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin red oyuna karşılık, AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi.

ARTIŞIN NEDENİ YAĞIŞLARDAKİ YETERSİZLİK

Başkan Aktaş, sudaki artışın, yağışların yetersiz kalması ve ekstra yatırımların finansmanı anlamında zorunlu olarak yapıldığını vurguladı.

ÖKSÜZ, YETİM, DUL, MUHTAÇ VE 65 YAŞ ÜSTÜ YARARLANACAK

3294 Sayılı Kanun kapsamında fakir ve muhtaç durumda olduğu tespit edilen, öksüz ve yetimler, dullar ve 65 yaşını doldurmuş kişiler ve 2828 Sayılı Kanun kapsamında yoksulluk içerisindeki ailelerin çocuklarına yönelik Sosyal Ekonomik Destek (SED) alan aileler, 1 Ocak tarihinden itibaren içme suyunu 30 indirimli kullanacak.

MESKEN:

SU TARİFE

(12m3 altı) 3.14 TL

SU TARİFE

(12m3 üstü) 5.97 TL

(2019 yılı içme suyu tarifesi yapılan yüzde 15 zam dahil değil)



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku