Gündem:
BÜYÜK UZLAŞI İMZASI
BÜYÜK UZLAŞI İMZASI ATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker ve Büyük Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda hazırlanan ortak deklarasyonu imzaladı.

Mutabakat metninde şu ifadeler yer aldı:

Türkiye ilk kez toplumsal büyük bir uzlaşıya imza atıyor. Bir arada yaşama kültürüne oldukça ihtiyacımız var. Sosyal adaleti tesis etmek en büyük amacımızdır.

Kuvvetler ayrılığını pekiştirmeyi, nefret, şiddet dili yerine sevgi ve barışı hakim kılmak için siyasi partiler olarak Ekmeleddin
İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklediğimizi kamuoyuna duyururuz.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun tüm inanç ve kimliklere eşit ve tarafsız davranacak, Atatürk ilkelerini ve cumhuriyetin temel değerlerini manevi değerlerimizle birleştirecek, ülkemizin birikmiş sorunlarına yeni çözümler üretecek, ötekileştiren değil birleştiren, sadece bir kesimi değil tüm kesimleri temsil eden tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağına inancımız tamdır.

Doğa ve tüm canlılar için haydi el ele barış, mutluluk, huzur ve kardeşliğe...



Hürriyet Gazetesi
Anahtar Kelimeler
BÜYÜK UZLAŞI İMZASI
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku