Gündem:
CAN KAYBI ARTIYOR

CAN KAYBI ARTIYOR

"Kimseyi yıkıntılar altında bırakmayacağız" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 10 ilde toplam can kaybının 9 bin 57'ye yükseldiğini açıkladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar: 

Depremin yaşandığı andan itibaren önce valiliklerimiz, kurumlarımız harekete geçerek vatandaşlarımızın yardımına koştular. Ülke genelinde AFAD'ımızın koordinasyonunda bu işlerin takibi devam ediyor. Şüphesiz ki işimiz kolay değil. 13,5 milyon insanımızın yaşadığı bir alanda etkili olan bu depremin yol açtığı yıkımın büyüklüğü ve yaygınlığına hava şartlarının zorluğu eklendi. Devletin ve milletin tüm imkanlarını seferber ederek afet bölgesine yönlendirdik. On binlerce insan deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza destek olmak için yollara düştü. Afetin yol açtığı yıkıntıları da kaldıracağız hiçbir vatandaşımızı da sahipsiz bırakmayacağız. Deprem alanını afet bölgesi ilan ettik. Ayrıca 10 ilimizi kapsayan OHAL kararı alarak süreci hızlandırdık. Kimseyi mağdur etmeyecek bir afet yönetimi yürüteceğiz. Bu dönem bir birlik beraberlik dönemidir. Şu anda mevcut hükümet tüm imkanlarını seferber ederek Hazine Maliye başta olmak üzere adımlarını atmış ve bu ara dönemde tüm depremzedelere 10'ar bin lira verme kararını Kahramanmaraş'ta açıkladım. Bir yıl içerisinde de tüm felaketzedelerimizin konutlarının talimatını verdim TOKİ'nin yönetimindeki tüm müteaahit firmaları devreye sokmak suretiyle enkaz kaldırmaları hızlandıracağız konut yapımını hızlandıracağız. Bir gerçeği daha söylemem gerekiyor. Özellikle 60'a aşkın ülkeden birçok destek ve yardımlar geliyor. Azerbaycan aynı şekilde başta olmak üzere bunun yanında İsrail desteklerini vermiş durumda. Aynı şekilde Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt desteklerini vermiş durumda. Bütün destek veren vatandaşlarıma da teşekkür ediyorum. Bugün bizim için sınama günüdür bunu da atlatacağız. Şu an da Türkiye genelindeki vefat sayısı 9 bin 57. Hatay'daki vefat sayımız şuan itibariyle 3 bin 356. Yaralı sayısı ülke genelinde 52 bin 979. Yıkılan bina sayısı 6 bin 444.

Böyle bir dönemde hala basit siyasi çıkar uğruna çirkef bir şekilde hala burada olumsuz kampanyalar yürütmeyi ben hazzedemiyorum. Bunun yanında da üzerinde bulunan makamından sorumluluğu olmamış olsa ben bugün böyle konuşmam çok farklı konuşurum. 1 yıl içerisinde hedefimiz Malatya'da Elazığ'da daha önce Bingöl'de olduğu gibi biz bu işi yaparız. Biz bu konularda kendimizi ispatlamış bir hükümetiz. Hatayımızda da bunu yapacağız. Şuanda AFAD'ın bütün çadırlarıyla il, ilçeler depremzedelerin emrine amade kılınmış vaziyette ve çalışmalar buralarda sürdürülüyor.

Bazı haysiyetsiz, namussuz kişiler kampanya yaparak Hatay'da biz asker göremedik, jandarma göremedik gibi yalan yanlış iftiralar atıyorlar. Şu an itibarıyla sağlık çalışanlarında da 9 bin 179 personel burada çalışıyor. Vefat edenler tekrardan rahmet diliyorum, Hatay'da da üniversite hastanemiz bu akşamdan itibaren aktif olarak göreve katılacaktır. 



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku