Gündem:
CEMAATTEN ERDOĞAN'A AĞIR GÖNDERME
Başbakan Erdoğan'ın Türkçe Olimpiyatları'nı yaptırmayacağını söylemesi üzerine Cemaat Türkçe Olimpiyatları'nı Etiyopya'ya, yani daha çok bilinen adıyla Habeşistan'a taşıdı.

Türkiye'den de 150 işadamının katılacağı olimpiyatlara Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome'yi de davet edildi.

İSLAM TARİHİNDE ÖNEMLİ BİR YERİ VAR

Cemaat'in olimpiyatlar için Habeşistan'ı (Köleler Ülkesi) seçmesinin özel bir anlamı var. İslam tarihinde Habeşistan, müşriklerin zulmünden kaçan Müslümanlara kucak açan ülke olarak bilinir.
İslam tarihinde önemli bir yeri olan hadise şöyledir:

Müslümanların gördüğü baskı ve zulüm, ambargolar, işkenceler dayanılmaz boyutlara gelince, İslam peygamberi Hz. Muhammed, Müslümanların bir kısmını "O, ülkesinde kimseye zulmedilmeyen kraldır." diyerek övdüğü Kral Necaşi Eshame'nin ülkesine, yani Habeşistan'a gönderdi.

Habeşistan'a sığınan Müslümanlar birer misafir gibi ağırlandılar. Ancak  Mekke müşrikleri bu durumdan rahatsız oldu ve Habeşistan'a bir heyet göndererek Kral Necaşi'yi Müslümanlar aleyhine kışkırtmak, onların kendilerine teslim edilmesini sağlamak istedi.
Hıristiyan olan Necaşi, iki tarafı da dinledikten sonra, kendisine sığınan Müslümanlara dönerek "Allah'a yemin ederim ki, sizin peygamberinize nazil olanlarla, Hz. İsa'ya inenler arasında şu çöp kadar dahi fark yoktur." dedi ve onları iade etmeyeceğini söyledi.

CEMAAT'TEN ERDOĞAN'A GÖNDERME

Cemaat üyeleri, olimpiyatların Etiyopya'ya taşınmasından sonra "Tarih tekerrürden ibaret" diyerek Başbakan Erdoğan'a "Müslümanlara zulmeden müşrik" göndermesinde bulundu.





ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku