Gündem:
CEMİL BAYIK AĞIR KONUŞTU!
CEMİL BAYIK AĞIR KONUŞTU!

Bayık "Türk Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Silah bırakma yoksa İmralı’ya gidişin gereği de yoktur' dedi şeklinde konuştu. 


Bayık, "Heyetin İmralı’ya gidiş talebine de şimdiye kadar bir yanıt verilmedi. Bu da gösteriyor ki tecrit devam edecek. Şayet tecridin sürmesi durumunda tutumunuz ne olacak?" sorusuna şöyle yanıt verirken şu ifadeleri kullandı:

"Geçen gün bir çömez, bir yalaka da 'silah bırakmazsa İmralı’ya gidiş olmaz' diyor. Hem de kraldan kralcı bir yalaka! Geçmişte de 'Erdoğan’a despottur' diyen bir yalaka! Geçmişte Erdoğan için biraz doğru tespit yapmış, ama boyunduruğa koşulan öküze ot tutulması gibi imkan sunulunca, milletvekili yapılınca şimdi o da Ethem Sancak gibi Erdoğan’a aşık olmuş. Ya da Yiğit Bulut gibi tabancaları, her şeyi sırtlayarak Erdoğan’ın korumalığını yapmaya soyunmuş. Bu kadar seviyesiz bir kişilik de, kalitesiz bir adam da 'silah bırakın yoksa İmralı’ya gidiş yoktur' diyor. Bu zaten senin karakterini ortaya koyuyor. Senin kaç ayar adam olduğunu ortaya koyuyor. Ahmet Davutoğlu da bir siyasetçi gibi değil, bir serseri lümpen adam gibi konuşuyor. İşte AKP kumaşının Kürt sorununa yaklaşımı budur. Bu tür adamlar Türkiye'nin sorumluluğunu taşıyabilir mi? Zaten Türkiye'nin sorunu bunlardır."


Geçmişte HADEP yönetici olan Metiner, Erdoğan'ı despot olarak eleştirmişti. Bugün AKP milletvekili olan Metiner, geçen günlerde "Şu an bile HDP kendi PR'ını yaptırmak için bir takım hamlelerde bulunmaya çalışıyor: Öcalan'a gidelim, Öcalan tekrar Kandil'e çağrıda bulunsun. Kaç defa çağrıda bulunacak? 2013'teki çağrıya Kandil olumlu yanıt verdi mi? Dolmabahçe'deki çağrısına? 2015 Nevruz'undaki çağrısına? Tekrar silah bırak diyecek öyle mi? Bunun için de İmralı'ya gidecekler. Ben İmralı'nın bu şekilde bir takım insanların siyasal PR'larını yaptırdığı bir gezi alanı olmaktan çıkartılması gerektiğine inananlardanım. Öcalan'ın çağrısı ortada duruyor. Kandil silah bırakacağını açıklayacaksa açıklasın. Silahlı güçlerini sınır dışına çekeceğini açıklayacaksa açıklasın. Bunun için tekrar İmralı'ya gidip İmralı'dan fetva almaya gerek yok çünkü İmralı'nın talimatı ortada. Bu yeni bir siyasal PR çalışmasıdır. Ben partimizin, hükümetimizin bu süreçte buna izin vereceği kanaatinde değilim." demişti.

OdaTV 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku