Gündem:
ÇEVİK BİR'e TAHLİYE

ÇEVİK BİR’e TAHLİYE

21 Ağustos 2021'den bu yana cezaevinde tutulan Çevik Bir hakkında tahliye kararı verildi. Karar sonrası cezaevinden çıkan Çevik Bir, ailesi tarafından karşılandı.

28 Şubat davasında ömür boyu hapis cezasına çarptırılan dönemin Genelkurmay 2’nci Başkanı emekli orgeneral 83 yaşındaki Çevik Bir, ileri derecede demans hastalığına yakalanması, cezaevinde olmasına rağmen nerede bulunduğunu bilmemesi, yemek yemeyi unutması nedeniyle avukatı Ümit Kara, Çevik Bir’in hastaneye sevkini sağladı.

BİRÇOK TESTTEN GEÇİRİLDİ

Hastanede birçok testten geçirilen Çevik Bir’in bu haliyle cezaevinde tutulamayacağı adli tıp raporunda da belirtildi.

21 Ağustos 2021’den bu yana İzmir Buca cezaevinde tek kişilik odada kalan Çevik Bir’in sağlık durumunun giderek ağırlaşması üzerine avukatı ‘ceza ertelemesi’ yoluna gidilmesini talep etmişti.

Sağlık kurulunun raporu dikkate alınarak Çevik Bir’in tahliyesine karar verildi. Bodrum’da bulunan Çevik Bir’in yakınlarına tahliye kararı bildirildi. Kararın ardından yola çıkan aile Çevik Bir’i cezaevi önünde karşıladı. Yakınlarıyla kucaklaşan Bir, daha sonra ailesiyle birlikte evine gitmek için yola çıktı.

15 EMEKLİ KOMUTANIN YARGILANMASI DEVAM EDİYOR

28 Şubat davasında 15 emekli komutan ve eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz hakkında ömür boyu hapis cezası verilmişti. Halen 16 emekli askerin yargılaması da Yargıtay’ın kararı doğrultusunda yeniden Ankara 5. Ağır ceza mahkemesinde devam ediyor.

Cezaevindeki komutanların rütbeleri de alınmıştı. Emekli askerlerin yaşları nedeniyle önemli hastalıkları bulunduğu ve ilaç kullandıkları da bildirildi.

GÖZLER ANAYASA MAHKEMESİ’NDE

Sanık avukatlarından Aykanat Kaçmaz ve Şule Nazlıoğlu Erol, müvekkilleri hakkında yargılamada hak ihlallerini gerekçe gösterip tahliye edilmelerini ve yeniden yargılanmalarını istemişti. Anayasa Mahkemesinin yaklaşık 11 aydır başvuruyu ele almaması da eleştiriliyor. Anaya Mahkemesinin vereceği karar ailelerin son umudu olacak.
 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku