Gündem:
CHP'DE BİREYLERİN TASFİYESİ DE BAŞLADI!
CHP'DE BİREYLERİN TASFİYESİ DE BAŞLADI!

CHP İzmir İl Başkanlığınca oy çokluğuyla partiden ihraç edilen Kantarlı'nın ihraç gerekçesi olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaret ettiği iddiası gösterildi.

Kantarlı, Kılıçdaroğlu’nun Mehmet Bekaroğlu’nu partiye davet etmesini eleştirmişti.

NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu’na internet yoluyla mektup gönderdiğini öne süren Kantarlı, mektubun içeriğinde “Sayın Kılıçdaroğlu, Atatürk'ten ‘kefere’ diye söz eden bir şeriatçıyı partiye taşıyıp yönetime almak istiyormuşsunuz. Bu cesareti nereden alıyorsunuz?” diye yazdığını iddia etmişti.

KANTARLI'NIN , BLOG'UNDA YAYIMLADIĞI YAZILI MESAJ AYNEN ŞÖYLE; 

"YCHP'DEN ATILDIM...CHP'DEN DEĞİL
Kamuoyuna...

CHP VE DEMOKRASİ 

Biraz önce öğrendiğime göre, düşünce ve ifade özgürlüğünden kaynaklanan haklarımı kullanarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiğim e-posta ve sosyal medyada yayınladığım  mesajlarımda kendisine hakaret ettiğim iddiasıyla, İzmir İl Başkanlığınca partiden kesin ihraç talebiyle açılan soruşturmada, İl Disiplin Kurulu oy çokluğu partiden ihraç edilmeme ile karar vermiştir. 

Genel Başkan sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP’ni, partinin varlık nedeni olan kuruluş ideolojisi ve altı ok ilkelerinden kopararak,  karşı devrim lokomotifine bağlanan bir vagon haline getirmesi nedeniyle yaptığım eleştirilerin  arkasında duruyor ve bundan onur duyuyorum.

Bu ve bundan böyle olabilecek benzer kararlar, parti içi demokrasinin Kılıçdaroğlu döneminde nasıl yok edildiği gösteren utanç verici sayfalar olarak CHP tarihindeki yerini alacaktır.

Bu karar karşısında daha önce açıkladığım gibi (https://kayhankantarli.blogspot.com.tr/2014/09/sorusturma-acan-chp-izmir-il.html), yüksek disiplin kurulunun ardından  karar kesinleştiğinde hukuksal yollara başvurarak hakkımı arayacağım şüphesizdir.

Kamuoyunun bilgilerine sunarım. Saygılarımla.

Prof. Dr. Kayhan Kantarlı
CHP Üyesi/İzmir"


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku