Gündem:
CHP'DEKİ DEĞİŞİMİN ŞİFRELERİ
Kimse görevinden memnun değil

CHP’de yerel seçimlerin ardından beklenen MYK değişikliği gerçekleştirildi. CHP’den yapılan yazılı açıklama ile duyurulan değişikliğe göre MYK’ya giren yeni isimler Tekin Bingöl, Seyhan Erdoğdu, Emel Yıldırım, Veli Ağbaba, Aytun Çıray ve Burhan Şenatalar oldu.

Adnan Keskin’den boşalan örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na daha önce Önder Sav’a yakınlığıyla bilinen Tekin Bingöl’ün getirilmesi dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu seçim başarısızlığının ardından merkez yönetim kurulunda değişikliğe gitti. Yeni MYK’da, Basından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Bihlun Tamaylıgil’den boşalan Genel Sekreterliğe getirildi. CHP'de Önder Sav döneminde etkin bir görevi olan Genel Sekreterlik artık sembolik önemde. Parti Sözcüsü Haluk Koç da Umut Oran’dan boşalan İdari ve Mali İşlerden sorumlu genel başkan yardımcılığına kaydırıldı. Sezgin Tanrıkulu, Bülent Tezcan, Faruk Loğoğlu, Faik Öztrak gibi isimler yerini korurken yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığına Malatya milletvekili Veli Ağbaba getirildi.

Fatura 5’li komisyona çıktı

Örgütlerin şikayetçi olduğu 5’li aday tespit komisyonunda görev alan isimlerden 4’ü MYK dışında kaldı. Kılıçdaroğlu’nun MYK’daki revizyonu beklenen sayının altında kalırken 5 üye tümüyle MYK’daki görevinden alınmış oldu. Bazı MYK üyelerinin ise görev alanları değiştirildi. Buna göre Adnan Keskin’den boşalan Örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcılığına Tekin Bingöl getirilirken Seyhan Erdoğdu Perihan Sarı’dan boşalan Parti İçi Eğitim, Emel Yıldırım, Gülseren Onanç’ın istifasının ardından uzun bir süredir boş olan İletişim, Tanıtım Basın ve Halkla İlişkiler’e Veli Ağbaba Gökhan Günaydın’dan boşalan Yerel Yönetimler’e, Aytun Çıray, Nihat Matkap’dan boşalan Sivil Toplum örgütlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığına, Haluk Koç’un İdari ve Mali İşler’e kaydırılması ile boşalan Sosyal Politikalar’dan Sorumlu Genel başkan Yardımcılığı görevine Burhan Şenatalar getirildi. Bihlun Tamaylıgil’den boşalan Genel Sekreterliğe de Gürsel Tekin atandı.

Öte yandan Parti Sözcüsü'nün kim olacağının MYK toplantısında belirleneceği öğrenildi. MYK’ya alınan Burhan Şenatalar 10 Aralık Hareketi’nin liderliğini yapmıştı. Şenatalar, bu hareketin içinde iken CHP’yi, AKP’nin başlattığı “Kürt açılımına” destek vermediği için eleştirmişti.

Yerini koruyanlar

CHP MYK’da yerini koruyan isimler ise Sezgin Tanrıkulu, Yakup Akkaya, Bülent Tezcan, Erdoğan Toprak, Faruk Loğoğlu, Faik Öztrak, Emrehan Halıcı, Şafak Pavey, Sencer Ayata oldu.




Aydınlık Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku