Gündem:
CHP'den ÇAĞLAYAN ÇIKARMASI

CHP’den ÇAĞLAYAN ÇIKARMASI

“Terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla yargılanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu ilk duruşmada, CHP'liler, sanatçılar ve vatandaşlar yalnız bırakmadı. Kaftancıoğlu, iddianamenin kendisine geç tebliğ edildiğini söyleyerek savunma için ek süre istedi. Mahkeme heyeti bu talebi önce reddetti. Kaftancıoğlu’nun avukatları buna itiraz ederek reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme bu talebi de reddetti. Duruşma sonunda heyet süre taleplerini kabul ederek 18 Temmuz’a yani 20 gün sonrasına erteledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun “Cumhurbaşkanına hakaret, Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama, halkı kin ve düşmanlığı tahrik etmek ve terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından yargılandığı dava İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. CHP üyeleri, sanatçılar ve vatandaşlar İstanbul Adliyesine gelerek Kaftancıoğlu'nu yalnız bırakmadı.

“ŞAHSİ MESELEMLE İLGİLENMEM AYIP OLURDU”

Duruşmada, savunmasını hazırlayamadığı için ek süre talep eden Kaftancıoğlu, “İddianame bana geç tebliğ edildi. Duruşmanın zamanı da erkendi. 6 aydır seçim çalışması yürütüyorum. Bu yüzden savunma hazırlayamadım. Dava konusu tweetlerin üzerinden 6-7 yıl geçmiştir. Toplumsal sorumluluğumun bu derece yoğun olduğu bir süreçte şahsi meselemle ilgilenmem ayıp olurdu bence. Bu nedenle savunmamı hazırlamak için süre talep ediyorum” dedi.

MAHKEME SÜRE TALEBİNİ REDDETTİ

Mahkeme heyeti ise bu talebi “savunma için makul süre verildiği” gerekçesiyle reddetti. Mahkeme Başkanı Akın Gürlek, Canan Kaftancıoğlu'nun savunma yapıp yapmayacağını yeniden sordu. Kaftancıoğlu seçim süreci nedeniyle savunma hazırlamak için avukatlarıyla görüşemediğini ifade ederek süre talebini yineledi.

REDDİ HAKİM TALEP ETTİLER

Kaftancıolu'nun avukatları da müvekkillerine ek süre verilmesi gerektiğini vurgulayarak, “savunma ve adil yargılanma hakkının kısıtlandığını be nedenle mahkeme heyetinin reddini” talep etti.

CUMHURBAŞKANI AVUKATININ KATILMA TALEBİ KABUL EDİLDİ

Duruşmada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın avukatı da katılma talebinde bulunarak, Kaftancıoğlu hakkında 25 Ocak 2018'de suç duyurusunda bulunduklarını ve açılan soruşturma neticesinde sanığın 12 Aralık 2018'deki savcılık ifadesinde biri hariç tüm tweetlerini ikrar ettiğini iddia etti.

ÖMER KAVİLİ DURUŞMA SALONUNDAN ÇIKARILDI

Bu sırada duruşma salonunda bulunan avukat Ömer Kavili, müşteki vekillerine, “müşteki nerede zarar gördü?” diye seslendi. Mahkeme Başkanı, Kavili'yi söz almadan konuşmaması yönünde uyardı. Avukat Kavili, Mahkeme Başkanı Akın Gürlek'e hitaben, “Kanun çiğniyorsun. Kanuna davet ediyorum. Silivri'de de aynısını yapıyorsun” diye bağırdı. Avukat Kavili, duruşma salonunda çıkarıldı.

MAHKEME BAŞKANINDAN MİLLETVEKİLİNE: “BURASI MECLİS DEĞİL”

Bu sırada bir milletvekili mahkeme heyetinin bulunduğu kürsüye yaklaşarak, usule ilişkin bir şey söylemek istedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı milletvekilini uyararak “Sayın milletvekili lütfen yerinize geçin. Burası Meclis değil” dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti kalplere ilişkin ara karar vererek, Kaftancıoğlu'nun süre talebini kabul etti. Mahkeme savunmaların hazırlaması için sonraki duruşmaya kadar son kez süre verilmesine hükmetti. Tekrardan süre verilmeyeceğini söyleyen heyet, duruşmayı 18 Temmuz'a erteledi.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku