Gündem:
CIA, FETHULLAH GÜLEN'İ GÖNDERMİYOR!
CIA, FETHULLAH GÜLEN'İ GÖNDERMİYOR!

Amerika Birleşik Devletleri’nde, Pensilvanya’da bir malikanede yaşayan Fethullah Gülen’in sınır dışı edilebileceği iddia edildi.

Amerikalı gazeteci Wayne Madsen, Gülen’in, Kanada’ya sınır dışı edilebileceğini söyledi. Madsen, Türkiye’de yargılanması durumunda Fethullah Gülen’i CIA’nın kontrol edemeyebileceğini de ifade etti.

Aydınlık’ın sorularını yanıtlayan Amerikalı araştırmacı gazeteci Wayne Madsen, Fethullah Gülen ile ilgili çok çarpıcı bilgiler paylaştı. Madsen, Gülen’in yakın zamanda Kanada’ya gitmek zorunda kalabileceğini söylediğini ifade etti.

‘ABD artık Fethullah Gülen için güvenli bir liman değil!’


Gülen’in, ABD’de oturma iznini kaybedebileceğinden korktuğunu söyleyen Madsen, konuşmasına şöyle devam etti: “Eğer gerçekten durum buysa, belki de Erdoğan hükümeti Obama’ya baskı uyguluyor. Bu bilgi bir şekilde Gülen’e sızdı ve artık ABD, kendisi için bir zamanlar olduğu gibi sığınacak bir liman değil. Şimdi Kanada’ya gitmeyi düşünüyor. Elbette Kanada’da tutucu bir hükümet var ve belki de bugünlerde onun için daha iyi bir liman. Ancak ne olacağını görmek ilginç olacak.”

‘CIA, Gülen’i Türkiye’de kontrol edemez’


Aydınlık’ın internet üzerinden yaptığı görüşmede tecrübeli Amerikalı gazeteci, Fethullah Gülen ile CIA arasındaki ilginç bir bağlantıyı da paylaştı. Gülen’in Türkiye’ye neden dönmediği sorusuna Madsen, “Mahkemeye çıkarılması halinde CIA’nın Fethullah Gülen’in söyleyeceklerini kontrol edemeyebileceğinden kaynaklanıyor olabilir” ifadesini kullandı.

‘Anlaşılan Adalet Bakanlığı’nın elinde kritik bilgiler var’


Gülen’in kalıcı oturma izni davası esnasında mahkemeye katılan ve savcıları tanıyan kişilerle konuştuğunu belirten Madsen, “Adalet Bakanlığı Fethullah Gülen’in CIA sayesinde Amerika’da olduğuna inanıyor. Anlaşılan o ki ellerinde kendisini ‘istenmeyen yabancı’ yapan bilgiler vardı” dedi.

Gülen dönmek istemişti, ABD izin vermemişti


Amerikalı gazeteci Madsen’in Gülen’in Türkiye’ye dönememesiyle ilgili “Mahkemeye çıkarılması halinde CIA’nın Fethullah Gülen’in söyleceklerini kontrol edemeyeceğinden kaynaklanıyor olabilir” sözü dikkat çekti.

Aydınlık 14 Mayıs 2006’da, “Fethullah dönmek için Askeri Ataşeye başvurdu, ABD bırakmadı” başlıklı bir haber yayımlamıştı. Haber şöyle: “Fethullah Gülen, yakınlarını ricacı olarak askerlere yolladı. Washington’daki Askeri Ataşeliğin devreye girerek, Türkiye’ye dönüşü için yardımcı olmasını istedi.”

Gülen hakkında 1998 yılında, Türkiye Cumhuriyeti’nin laiklik ilkesini değiştirmek için terör örgütü kurduğu savıyla tutuklama kararı çıkartılmış, 21 Mart 1999’da da ABD’ye kaçmıştı. Haberde 2006 yılının başlarında Gülen’in yakınları ve doktorlarının Washington’daki Askeri Ataşelikle temasa geçtiği, ancak ABD’nin Gülen’in Türkiye’ye dönmesini onaylamadığı belirtilmişti.


Aydınlık Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku