Gündem:
CUMHURİYET GAZETESİNDE NELER OLUYOR?
CUMHURİYET GAZETESİNDE NELER OLUYOR?

Cumhuriyet gazetesinin yeni yazar transferleri gazetede krize neden oldu.

Gazetenin Aydın Engin ve Ceyda Karan'ı transfer etmesi gazete içinde bölünmelere neden oldu.

Bölünme haberleri üzerine bir açıklama yapan Cumhuriyet gazetesi, iddiaları yalanlamış ve Mustafa Balbay'ın da bulunduğu Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu'nun, oybirliğiyle gazetenin yeniden yapılanmasını onayladığını söylemişti.

Ancak Balbay açıklamayı yalanlayarak Aydın Engin ismine onay vermediğini söyledi.

Cumhuriyetin sembol isimlerinden Mustafa Balbay, gazetenin açıklamasından sonra Twitter'da Aydın Engin ismini istemediğini belirterek"Aydın Engin'in, fikirlerini düşünce yelpazesine uygun bir gazetede, özgürce yazmasını dilerim. Ancak, Aydın Engin'in Cumhuriyet Gazetesi'nde yazmasına karşıyım. Buna hiçbir zeminde evet demedim." diye yazdı.

Odatv'nin edindiği bilgilere göre, Mustafa Balbay dışında gazete içindeki Atatürkçü kesim de Aydın

Ceyda Karan ismine de bazı isimlerin itiraz ettiği öğrenildi.

Mustafa Balbay, Aydın Engin'in Ergenekon ve Balyoz davalarındaki operasyonları destekleyici tavrından dolayı Engin'i istemedi.

Aydın Engin ve eşi Oya Baydar, Ergenekon ve Balyoz davalarında, sürekli operasyonları destekler nitelikte bir duruş sergilemişlerdi.

Tartışmalar akıllara "Balbay gidiyor mu" sorusu getirdi.

CUMHURİYET NE DEMİŞTİ

Gazetenin yaptığı açıklama şöyleydi:

"Biraz önce bir internet sitesinden "Cumhuriyet Gazetesi tarihinde ikinci bölünme" başlığıyla bir haber yer almıştır.

Okurlarımıza ve kamuoyuna daha önce duyurduğumuz gibi aralarında -haberde ismi geçen- Orhan Erinç (Cumhuriyet Vakfı Başkanı), Akın Atalay (Cumhuriyet Vakfı Başkan Vekili ve Genel Koordinatör), İbrahim Yıldız, Hikmet Çetinkaya, Cüneyt Arcayürek ve Mustafa Balbay'ın da bulunduğu Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu, 12 kişilik üye tamsayısının oybirliğiyle gazetenin yeniden yapılandırılması konusunda tam yetkili olarak bir İcra Kurulu oluşturmuş ve bu kurula üye olarak Akın Atalay(Vakıf Başkan vekili ve Genel Koordinatör), İbrahim Yıldız (Genel Yayın Yönetmeni), Güray Öz (Okur Temsilcisi) ve Önder Çelik (Vakıf YK üyesi ve genel saymanı) atanmıştır. Belirtildiği gibi bu karar oybirliğiyle alınmış bir karardır.

İcra Kurulu yapmış olduğu toplantılarda görev değişiklikleri ve gazeteye yeni katılacak isimlerin her biri konusunda oybirliğiyle karar almıştır. Adı geçen kararların her biri, ayrıntılı olarak bir karar tutanağı ile tespit edilerek imza altına alınmaktadır.

Dolayısıyla, alınan kararlar konusunda haberde adı geçen isimler de dahil olmak üzere bugüne kadar Cumhuriyet gazetesi içinde herhangi bir görüş ayrılığı yaşanmamıştır.

Cumhuriyet gazetesi yayın yaşamı boyunca bu türden provokatif ve yıkıcı bir çok saldırıya uğramıştır. Buna karşın, Cumhuriyetin yayın anayasasında yer alan temel ilkeleri ve yayın politikalarından zerre kadar ödün vermeden yayınına devam etmiştir. Bundan sonra da aynı çizgide yayınına devam edeceğinden kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

Okurlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyururuz."



ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku