Gündem:
DAYANIŞMA KAMPANYASI BAŞLATILDI

DAYANIŞMA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Son dakika bilgisine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı sona erdi. Erdoğan toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Devletin öncülük etmesi gerektiğini gördüğümüz için Milli Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

CumhurbaşkanıErdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Kabine toplantımız az önce tamamladık. BU toplantımızı telekonferans ile gerçekleştirdik. Tedbirleri eksiksiz gerçekleştiriyoruz. Maskeden tanı kitine ve ilaçlara kadar hemen her ihtiyacımızı kendimiz karşılıyoruz. Şu ana kadar hastanelerimiz ile sağlık birimlerimize 24 milyon cerrahi maske ve 1 milyonun üstünde koruyu tulum dağıttık. Bu malzemelerin üretimini daha da artıracağız. Yeni hastanelerimizi süratle hizmete açıyoruz.

Türkiye sağlık altyapısında güçlü olan yerini daha da sağlamlaştırmış durumdadır. Hastalık sürecide tedbirlerimizi pek çok ülkeden daha önce aldık. Aşama aşama ilave tedbirleri de yürürlüğe sokuyoruz gıda konusunda da bir sıkıntımız yok.

Türkiye Avrupa ve ABD’ye kıyasla bu hastalığın yayılmasının üstesinden gelmeye en yakın ülkelerden biridir. Vatandaşlarımızın tedbirlere uyduğunu görüyoruz. Sağlık sistemiz ayakta tutmak çok önemli.Araç gereç imkanlarını ne kadar yüksek oranda tahsis edersek sağlık ile o derece baş edebiliriz. Bu tür durumlarda sağlık kuruluşları salgın merkezine dönebiliyor. Vatandaşlarımıza acil olmadığı sürece hastanelere gitmemelerini rica ediyorum.

Şehirler arası ulaşımı sınırlandık gerekirse şehir içi ulaşımda da benzer yöntemleri uygulayabiliriz. Günlük test sayısında 10 bini aştık. Virüsün yayılmasını önlemek için her yola başvurmaya kararlıyız. Burada en önemli hassasiyetimiz temel ihtiyaçların arzında sürekliliği sağlamak ve üretimini sürmesini temin etmektir. Türkiye her şart altında üretimini devam ettirmesi gereken bir ülkedir. Çalışanları korumak için gereken tedbirlerin alınmasını en kısa sürede sağlayacağız. Salgında en olumsuz etkilenen ülkelerden biri olan İspanya’ya bir uçak dolusu malzemeyi naklediyoruz. Aynı şekilde İtalya’ya da Kızılay aracıyla bir gemi dolusu malzemeye ulaştırdık. Türkiye ne kadar güçlü olursa dostlarına da o kadar fazla yarım eli uzatabilecektir. Sağlığımız için gereken her türlü tedbiri alarak yolumuza devam edeceğiz. Solunum cihazları ile ilgili yoğun çalışmayı devam ettiriyoruz. Aşıda da çalışmalarımız devam ettiriyoruz Hedefimizi yıl sonuna kadar ciddi sonuçlara ulaşacağımızı hedefliyoruz. Yeter ki kurallara uyalım tedbirleri elden bırakmayalım başaracağımıza inanalım. Hiçbir virüs bizim birliğimizden daha güçlü değildir. Hiçbir hastalık aydınlık yarınların önüne geçemez. Çünkü biz Türkiye’yiz çünkü biz Türk milletiyiz. Medeniyetimiz ve kültürümüz paylaşma üzerine kuruludur. Devlet olarak açıkladığımız paketlerle her kesimden insanın yanında olduğumuzu gösterdik. Esnafımızın hem nisan, mayıs, haziran ayı ödemelerini faizsiz öteledik, hem de yüzde 4,5 maliyetli 36 aya kadar vadeli bir kredi paketini hayata geçirdik. Reeskont kredilerinin geri ödemelerini 90 gün daha uzatarak 50 milyar liralık bir kaynağı ihracatçılarımızın kullanımına sunduk. Kredi Garanti Fonunun limitini 50 bin liraya ve kapasitesini de 850 bin kredi talebini karşılayacak şekilde 450 milyar liraya yükselttik.

Bakliyat, makarna, temizlik malzemesi, yağ gibi ürünlerin üretimlerinde 3 katına varan artışlar sağladık. Gerekirse bu kapasiteleri artırma imkanına sahibiz.

Yükseköğrenim yurtlarında kalan öğrencilerden, mart ayında yurtta kalmadıkları günlerin ücretlerini iade ediyor, nisan, mayıs ve haziran ayları için de ücret almıyoruz. Öğrencilerimizin kredi ve burs ödemelerinde herhangi bir kesinti yapmıyoruz. Sağlıkçılarımıza 6 milyar liralık ilave bir destekle performans ödemelerini yapıyoruz. Milli Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz. Aldığımız her tedbirle devletimizin vatandaşımızın yanında olduğunu gösterdik.

Kampanyayı yedi aylık maaşımı bağışlayarak başlatıyorum. Bakanlarımız ve kabineye eşlik eden arkadaşlarımız 5 milyon 200 bin liralık bir bağışta bulundular. Meclis’teki tüm milletvekillerimizi, AK Parti başta olmak üzere tüm partilerimizin teşkilatlarını, tüm belediye başkanlarımızı, bürokratlarımızı kampanyaya katılmaya davet ediyoruz. Biz Bize Yeteriz Türkiyem" diyerek başlatılan kampanya için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yardım hesabı açıldığını bildirdi. Bu süreç içinde en büyük katkıyı da iş adamlarımızdan, hayırseverlerimizden bekliyoruz. Zekatlarını Ramazan ayında dağıtmayı düşünen vatandaşlarımız da bu kampanyaya katılarak, hayır yarışında yerlerini alabilirler. Bugün itibariyle bu kampanya için 11 milyon dolar hayırseverlerimizden gelen bir destek var. İnşallah bu günleri geride bıraktığımızda hatırlayacağımız en güzel şey bu dayanışma olsun.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku