Gündem:
DEHŞET VEREN CİNAYET İTİRAFI
Katil zanlısından korkunç ifadeler

Avcılar'da 24 Nisan 2014 tarihinde Firuzköy polis merkezine başvuran Şenel Akalp'in eşi, işadamının kaybolduğunu polise bildirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği Bürosu (KŞB) tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Polis soruşturma kapsamında esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Şenel Akalp'in izini sürerken 27 Nisan 2014'de Avcılar bölgesinde çıkan bir yangın, soruşturmanın seyrini değiştirdi.  M. Kemal Paşa Mahallesinde ki evde çıkan yangına giden itfaiye ekipleri alevleri söndürdüklerinde salonda dehşet veren bir manzara ile karşılaştılar. Salonun ortasında başı ve kolları kesilmiş bir erkek cesedi olduğunu gören  itfaiye ekipleri, polise haber verdi.

EV SAHİBİ SANILDI 

Polis tarafından vahşi cinayetle ilgili başlatılan soruşturmada cesedin ilk önce evin sahibi Savaş T.'nin olabileceği ihtimalini değerlendirdi. Ancak yapılan soruşturmada Savaş T.'nin hayatta olduğu ve yangın gecesinden itibaren kaçmaya başladığı tespit edildi. Bunun üzerine yapılan DNA testinde cesedin, kayıp olarak aranan Şenel Akalp'e ait olduğu belirlendi.

ŞÜPHELİNİN BURSA'YA KAÇTIĞI BELİRLENDİ

KŞB dedektifleri bu gelişme üzerine olayın şüphelisi olarak Savaş T.'nin peşine düştü. Savaş T.'nin yanında bulunan iki arkadaşı ile birlikte Bursa'ya kaçtığı tespit edildi. İstanbul'dan giden özel bir ekip şüphelinin Kestel ilçesinde bir bağ evinde kaldığını belirledi. Önceki sabaha karşı yapılan operasyonda şüpheli Savaş T., ile yanında bulunan Niyazi T. ve Yusuf T. gözaltına alındılar.

TÜYLER ÜRPERTEN İTİRAFLAR

İstanbul'a getirilerek sorguya alınan şüphelilerin ifadelerinde isimleri verdikleri Sedat Ç., Hüseyin S. ile Aslan E.'nin de yakalanmasıyla gözaltı sayısı 6'ya yükseldi. Şüpheli Savaş T., poliste verdiği ifadesinde işlediği vahşi cinayeti tüm detayları ile anlattı. Savaş T., daha önce işadamı Şenel Akalp 'in yanında 3 yıl çalıştığını söylerken "Askere gidince işten ayrıldım. Ancak arkadaşlığımız devam etti. Olay gecesi beni arayarak evime gelmek istediğini söyledi. Birlikte oturup içki içerken aramızda tartışma çıktı. Bana küfür edince yumruklaşmaya başladık. Bu sırada elime geçirdiğim bıçakla onu öldürdüm" dedi.

CESETTEN KURTULMAK İÇİN ARABA KİRALAMIŞLAR

Cinayetten sonra önce cesetten kurtulmak için plan yaptığını anlatan Savaş T. "Arkadaşım Hüseyin'i çağırdım. Birlikte cesedi bir battaniyeye sarıp dışarı çıkarmaya çalıştık. Bu amaçla bir minibüs kiraladık. Ancak daha sonra 'etraftan görürler' düşüncesiyle bundan vazgeçtik" diye ifade verdi.

NALBURDAN TESTERE ALDIM

Bunun üzerine cesedi parçalayarak dışarı çıkarmaya karar verdiğini anlatan Savaş T. "Nalbura giderek önce bir testere ile 3 bıçak aldım. cesedi salonda yere yatırıp önce başını kestim. Daha sonra önce bileğinden ellerini, daha sonra omuz hizasından kollarını kestim. Ancak bu iş çok zor oluyordu. Kesme işlemi sırasında defalarca kustum. Kestiklerimi birer torbaya koyarak Küçükçekmece gölü kıyısında otların arasına gömdüm" dedi.

10 LİTRE BENZİNLE YAKTIM

Ceset parçalarını gömdükten sonra eve geldiğini anlatan Savaş T. "Cesede baktığımda daha fazla kesemeyeceğimi anladım. Bunun üzerine dışarı çıkıp benzinciden otomobilimin yolda kaldığını söyleyip 10 litre benzin aldım. Eve geldim. Cesedin üzerine ve eşyaların üzerine benzini döktükten sonra tutuşturup oradan kaçtım" dedi.

CESET PARÇALARI GÖL KIYISINDA BULUNDU

Şüpheli Savaş T.'nin gösterdiği yerlerde yapılan aramada Şenel Akalp'in kesilen başı, kolları ve elleri birer torbaya konulmuş olarak Küçükçekmece gölü kıyısında otların arasında gömülmüş olarak bulundu. Öte yandan Savaş T.'nin olayda kullandığı kanlı testere ve 5 bıçak ise olayın meydana geldiği yerin apartman boşluğuna atılmış olarak ele geçirildi. Testere ve bıçakların kriminal polis laboratuarında incelemesi sürüyor.

CESEDİ NEDEN KESMİŞ?

Cinayeti çözen KŞB yetkilileri Savaş T.'nin,  başını ve parmak izinden kimliği tespit edilmemesi için, cesedin ellerini kestikten sonra ateşe vermesinin kendisini kurtarma çabası olduğunun tespit edildiğini belirtti. Savaş T.'nin bu yolla bulunan cesedin kendisine ait olduğunun sanılmasını planladığı ortaya çıktı. Şüphelinin olaydan sonra yurt dışına kaçma planı yaptığı öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra Savaş T. ve diğer şüpheliler adliyeye sevk edildi. Cesedi taşımaya yardım ettiği ileri sürülen şüpheli Aslan E., tutuklanarak cezaevine gönderilirken diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin devam ettiği bildirildi.



Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku