Gündem:
DENİZ KUVVETLERİNDE KRİTİK İSTİFA
DENİZ KUVVETLERİNDE KRİTİK İSTİFA

Donanmadaki tepki istifaları geçen yıl başladı. Deniz Kuvvetleri Komutanı olması beklenen Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner’in ardından bazı amiraller de istifa etti. Geçen yıl istifa edeceği konuşulan komutanlar arasında Tuğamiral Gündüzalp Demirus’un ismi de vardı. Demirus o dönemde  Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanı’ydı.

Tuğamiral Gündüzalp Demirus’un adı İzmir’de devam eden Askeri Casusluk davasına  karıştırıldı. Demirus, şüpheli sıfatıyla ifade verdikten sonra serbest kaldı. Ancak önü kesildi. Geçen sene terfi etmesi gerekirken, Tuğamirallikte bekleme süresi 1 yıl uzatıldı. Bu arada Donanma’nın en önemli birimlerinden olan Lojistik Başkanlığı’na getirildi

1 yıldır bu görev yürüten Demirus daha önce deniz altı filosu komutanlığı, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı yaptı.

Tuğamiral Demirus, görevdeyken Silivri’ye gidip, Balyoz davalarını izledi, hapishanedeki silah arkadaşları ve ailelerini hiç yalnız bırakmadı. Mamak Cezaevi’nde beyin kanaması geçirip, GATA’ya kaldırılan Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp’in başından hiç ayrılmayan da oydu. 


ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku